Xavi pred najtežom odlukom: Jedan mora otići, ali koji?!

Raphinha ili Dembele napuštaju Barcelonu

Xavi pred najtežom odlukom: Jedan mora otići, ali koji?!

Esmer Oštraković

Jedan od dva krilna nogometaša, Raphinha ili Ousmane Dembele narednog ljeta će napustiti ekipu Barcelone, odluka je koju je donio trener ovog tima, Xavi.

Nakon što je prošlog ljeta stigao u Barcelonu iz Leedsa, Raphinha se bori za mjesto u početnom sastavu upravo sa Dembeleom.

Brazilac je započeo samo deset utakmica u svim takmičenjima ove sezone, dok je Dembele dobio priliku da igra od prve minute na šesnaest susreta.

Jasno je da je Dembele prvi izbor Xavija, ali nema problem staviti Raphinhu u prvi tim, iako je očito da nešto više vjeruje Francuzu.

Pokušao je Xavi da rotira ova dva nogometaša, pa čak i da ih upari, te da jedan igra na suprotnoj strani, ali to više ne ide.

Tako je donesena odluka da će jedna od njih dvojice na kraju sezone napustiti klub, ali još uvijek nije poznato ko će to biti.

Navodno su obojica u razgovoru sa Xavijem rekla da ne žele da igraju na lijevom krilu, nego samo na svojoj prirodnoj poziciji, a to je desna strana terena.

Ostaje pitanje koga će Xavi više željeti da zadrži, a kako navode španski mediji to bi trebao biti Dembele, dok bi Raphinha mogao potražiti novi klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Raphinha je u osamnaest nastupa postigao dva gola i dodao četiria asistencije, Dembele je u dvadeset utkamica postigao pet golova i dodao sedam asistencija.

Izbor bi trebao biti očit, ali ko zna, dosta toga može da se promjeni do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti