Konačno poznato zašto su Giroud i Dembele morali izaći, L'Equipe šokirao odlukom

Šta se dešava u Francuskoj?

Konačno poznato zašto su Giroud i Dembele morali izaći, L'Equipe šokirao odlukom

Esmer Oštraković

Francuska je jučer poražena u finalu Svjetskog prvenstva koje se igralo u Kataru, te je tako Argentina postala novi prvak svijeta.

Uspjeli su se Francuzi dva puta vratiti u utakmicu, ali stiče se dojam da su mogli dosta više, da su bilo šta odigrali u prvom poluvremenu.

Zaista su djelovalo užasno u prvih 45 minuta utakmice, a cijenu su platitli Giroud i Dembele koji su izvedeni iz igre u 41. minuti utakmice.

Posebno bijesan zbog izmjene bio je Giroud koji je divljao pored aut linije, ali se u končanici uspio smiriti.

Nakon utakmice Deschamps je objasnio svoje odluke, te je rekao zašto je izveo pomenuti dvojac iz igre.

"Da smo imali prednost od 3:0 niko se ne bi žalio. Sat vremena nismo igrali ništa. Nakon toga smo krenuli, dobili smo energiju shvatili da imamo kvalitet. Izmjene sam napravio jer nisam bio zadovoljan i bio sam ubijeđen da možemo igrati bolje", rekao je Deschamps, te je dodao:

Oglasi

"Ne, to ne znači da njih dvojicu treba kriviti zato što smo igrali loše više od igrača koji su ostali na terenu", zaključio je Deschamps.

Deschamps je uveo dva nova nogometaša, te je promjenio taktiku u 4-4-2, a to mu se u konačnici isplatilo jer je njegova ekipa uspjela da se vrati sa 2:0.

Ipak, nakon raspucavanja penala Argentina je ostvarila pobjedu i postala novi prvak svijeta.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zanimljivo je da francuski L'Equipe nije čak niti ocijenio nastup Girouda i Dembelea, a to se zaista ne viđa često.

Top Komentari

PapaK
Dembele i Eddy Murphy k'o od jedne majke djeca. Hahahaha, lik pljunuti Eddy.
2 1
denimen9
Benzema!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi