Rasističke uvrede prema Pjaniću kažnjene, ali kao i da nisu...
(Foto: EPA)

Navijači Brescije se za sada provukli

Rasističke uvrede prema Pjaniću kažnjene, ali kao i da nisu...

M. Šljivak

Navijači italijanske Brescije rasistički su vrijeđali bh. fudbalera Miralema Pjanića u utakmici protiv Juventusa odigranoj u utorak.


Pjaniću su vatreni navijači ovog tima sa tribina uzvikivali "Cigane", a interesantno da sudija ovog meča, kao ni delegat utakmice nisu zabilježili ovaj incident.

Međutim, reagovala je Fudbalska federacija Italije i tim sa Rigamontija je dobio kaznu kojom Pjanić sigurno neće biti zadovoljan

Odlučeno je da će se tribina zatvoriti na jednu utakmicu, ali uslovno, pa će kazna biti važeća samo ako se u narednih godinu dana ponove uvrede sa tribina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako će navijači Brescije biti po prismotrom u narednih godinu dana i svaki negativan uzvik će biti kažnjen.

Pjanić je u meču u kojem je vrijeđan postigao gol za pobjedu Stare dame od 1:2.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E boze dragi gluplje naslova od sportsport.ba do sada nisam procitao, naslov glasi: "Rasističke uvrede prema Pjaniću kažnjene, ali kao i da nisu..." Prvo kao najosnovnije Pjanic nije crnac da bi bile rasisticke uvrede, da bi bile nacionalisticke uvrede, ali u naslovu ne pise nacionalisticke uvrede vec pise Rasisticke, a koliko znamo Pjanic nije po nacionalnosti Rom ili Cigan, zakljucak je: Ma to nije briga Pjanica niti se on osvrce na to, niti je on Crnac niti jeon Cigan ili Rom, hajde da su Zlatan Ibrahimovicu uzvikivali Cigane e to je nesto drugo, jer Ibrahimovic je Rom prijeklom iz Bijeljine.
3 0
Vildan
Slatki ste sa temama :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi