Dao je 27 golova u karijeri, a klub za njega hoće 70 miliona eura - On je snagator i prava mašina

Hojlundu se predviđa velika karijera, ali...

Dao je 27 golova u karijeri, a klub za njega hoće 70 miliona eura - On je snagator i prava mašina

Midhat Šljivak

Mladi danski napadač Rasmus Hojlund (20) mogao bi ovog ljeta napraviti ogroman transfer. Ovaj 20-godišnji fudbaler Atalante povezuje se brojnim klubovima, a borba je spala na dva tima Manchester United i PSG.

Rasmus Hojlund ima samo 20 godina i mnogi ga nazivaju danskim Erlingom Haalandom. Ipak, dok je norveški napadač već sad među najboljim na svijetu Hojlund tek treba da se dokaže na velikoj sceni.

U nerednom periodu danski fudbaler bi mogao napraviti ogroman transfer. Manchester United i PSG imaju njegovo 'da', ali preostalo je da timovi dogovore s Atalantom.

Tim iz Bergama za usluge 20-godišnjaka traži čak 70 miliona eura. Najbolja ponuda za sada je 50 i vidjet ćemo ko će u narednom periodu uspjeti da osigura usluge ovog fudbalera.

Iako ga porede s Haalandom njegove statistike nisu blizu onih koje je Norvežanin imao u njegovim godinama. Rasmus je prošle sezone u dresu Atalante zabio 'samo' 10 golova u 34 nastupa.

Oglasi

Prethodno je igrao za Copenhagen i Sturm Graz. Ukupno je u tri seniorska tima nastupio u 87 utakmica i postigao je 27 pogodaka.

Za mnoge je upravo taj statistički pokazatelj dokaz da danski napadač nije čovjek za kojeg treba platiti 70 miliona eura. Ipak, ko ga želi vjerovatno će taj iznos morati isplatiti.

S druge strane dosta je onih koji su uvjereni da će mladi napadač u pravoj sredini eksplodirati i da bi mogao dostići nivo jednog od najboljih napadača svijeta.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je među onima koji tvrde kako će ovaj fudbaler ubrzo eksplodirati.

"Jako je sličan Haalandu, posebno u ubrzanjima. Prebrz je, na 100 metara je ispod 11 sekundi", kazao je Italijan od 191 cm visokom Dancu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Za svoju visinu ima nisko težište i nevjerovantu učestalost koraka: Uvjeren sam da će imati sjajnu karijeru, ne treba dugo da se to shvati. Tehnički napreduje iz dana u dan".

Gdje će igrati Hojlund naredne sezone i hoće li zaista eksplodirati na velikoj sceni, ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi