Raspad sistema, propada ugovor težak 200 miliona eura?!

La Liga u problemu

Raspad sistema, propada ugovor težak 200 miliona eura?!

E. Škorić

Priča oko mečeva španske La Lige u Americi još nije završena, a posljednju riječ dat će sami igrači.

Uprava španske nogometne lige planira da se nekoliko prvenstvenih utakmica odigra u SAD-u, osim velikog derbija između Real Madrida i Barcelone, pa je tako potvrđeno da se u januaru Barca i Girona sastaju u Miamiju.

Liga planira da potpiše ugovor vrijedan čak 200 miliona eura sa grupom Relevent, kako bi se promovisao nogomet u Sjevernoj Americi.

Međutim, ugovor koji je potpisan na 15 godina sa spomenutom kompanijom bi mogao da propadne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iz udruženja igrača su se javili i tvrde da će nogometaši španskih ekipa mogli da daju posjednju riječ, a ako bude tako, onda bi vodstvo La Lige moglo da ima ozbiljne probleme i da zaboravi na silne milione.

Očekuje se uskoro i novi sastanak kapitena ekipa La Lige i tu će biti odlučeno žele li timovi ići u SAD.

Top Komentari

Griezmann
Against modern football
27 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi