Rasprodani svi Ronaldovi dresovi, poznato i koliko je zaradio Juventus

Adidasu je pripala većina novca, ali...

Rasprodani svi Ronaldovi dresovi, poznato i koliko je zaradio Juventus

Dolazak Cristiana Ronalda u Juventus bacio je navijače Stare dame u trans, a njegovi dresovi su naprosto 'planuli' u prodaji.

Izvještaji iz Italije kažu da je Juve već prodao 300.000 oficijelnih dresova sa njegovim imenom na leđima, od čega 250.000 u prva 24 sata. Već tada su po društvenim mrežama počele kružiti razne informacije o tome koliko je Juventus zaradio samo od Ronaldovih dresova, ali one nisu bile baš istinite.

Tačna cifra trebala bi iznositi 6.5 miliona eura jer većinski dio od prodaje dresova pripada Adidasu, koji je tehnički sponzor kluba.

Dres Juventusa za sezonu 2018/2019. košta 104,95 eura, a ko želi kupiti baš Ronaldov dres sa brojem sedam mora doplatiti još 40 eura za štampanje na licu mjesta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenutno nije moguće kupiti Ronaldov dres jer su svi rasprodani, a u prodaji će ponovo biti krajem septembra do kada će Adidas isporučiti dovoljnu količinu za sve zainteresovane kupce.

Pošto je Juve platio Ronalda nešto više od 100 miliona eura, ovim tempom će vratiti dobar dio tog novca samo od dresova, što opet dokazuje o kakvoj zvijezdi je riječ.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi