Najplaćeniji igrači Serije A: Razlika između Ronalda i ostalih je tolika da bode u oči

Najplaćeniji igrači Serije A: Razlika između Ronalda i ostalih je tolika da bode u oči

E. Škorić

Najveća transfer priča ovog ljeta bio je Cristiano Ronaldo, koji je za 100 miliona eura iz Real Madrida prešao u Juventus.

Ronaldo je potpisao sa Starom damom do ljeta 2022. godine, a njegovim dolaskom Juve se odrekao Gonzala Higuaina, koji je također dobio snažan ugovor na San Siru.

Međutim, nemoguće je porediti sve ostale ugovore sa onim koji ima najplaćeniji igrač u Seriji A.

On će u Torinu zarađivati 31 milion eura, a drugi najplaćeniji igrač lige nema niti dvocifren broj miliona po sezoni. Higuain će, naime, u Milanu zarađivati devet miliona po sezoni.

Sedam miliona po sezoni ima Paulo Dybala, koji ima ugovor do 2022. godine, po šest miliona imaju Douglas Cousta iz Juventusa i Gianluigi Donnarumma iz Milana. Šesto mjesto pripada Leonardu Bonucciju (5.5)...

Tek na sedmom mjestu je neko ko nije iz Juventusa ili Milana. Mauro Icardi (Inter) po sezoni ima pet miliona. Ispod su Miralem Pjanić i Edin Džeko, koji zarađuju po 4.5 miliona eura po trenutnim ugovorima, a a u Top 10 su još Napolijevi Insigne i Mertens, sa zaradom od 4.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi