Rastaju se Hamšik i Napoli, Slovak pravi iznenađujući transfer

Ide kod nekadašnjeg italijanskog reprezentativca

Rastaju se Hamšik i Napoli, Slovak pravi iznenađujući transfer

Slovački reprezentativac i jedna od legendi Napolija Marek Hamšik ovog ljeta vjerovatno napušta klub.

Hamšika (30) su u najboljim godinama željeli brojni evropski velikani, ali on je ostao vjeran plavom dresu i gradu Napulju zbog čega je kod navijača ovog kluba dobio status prave legende.

Ipak, čini se kako je ovog ljeta došlo vrijeme za rastanak, a Hamšik bi trebao put daleke Kine, prenosi Corriere dello Sport. Navodno su predstavnici Napolija i Guangzhou Evergrandea već dogovorili sastanak i obje strane su zainteresovane da do transfera na kraju dođe, baš kao i sam fudbaler.

Inače, pomenutu ekipu iz kineske Superlige vodi nekadašnjji italijanski reprezentativac Fabio Cannavaro koji je sigurno dobro upoznat o kvalitetima ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Hamšik je u Napoli stigao prije 11 godina iz Brescije, a u toku prošle sezone je odigrao ukupno 49 utakmica i postigao sedam golova uz tri asistencije. Finansijski detalji eventualnog ugovora u Kini za sada nisu poznati, ali je sigurno da će Slovak zarađivati ogroman novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije