Zaboravljeni i posramljeni as Reala izašao iz zatvora i nastavio fudbalsku karijeru
Foto - EPA

Raul Bravo u amaterskim ligama

Zaboravljeni i posramljeni as Reala izašao iz zatvora i nastavio fudbalsku karijeru

Midhat Šljivak

Poznati španski fudbaler Raul Bravo (40) proteklih godina je bio u centru pažnje evropskih medija.

Danas 40-godišnji Bravo, koji je u karijeri igrao za poznate fudbalske klubove, među kojima je i Real Madrid, završio je u zatvoru zbog namještanja utakmica.

U akciji španske policije kodnog naziva "Operacija Oikos", odrađenoj prije nekoliko godina, Bravo je uhapšen zbog namještanja utakmice Valladolid - Valencia, ali i drugih kriminalnih aktivnosti.

Također, bio je među uhapšenim i osumnjičenim za pokušaj ubistva nekadašnjeg saigrača Darka Kovačevića, ali u zatvoru nije dugo zadržan.

Nakon svih problema odlučio je da se vrati na teren nakon više od četiri godine pauze. Proteklog ljeta je potpisao za Pego, a sada je postao član niželigaša Beniope.

Iako će u aprilu proslaviti 41. rođendan Bravo će sigurno biti pojačanje za ovog niželigaša jer se radi o fudbaleru s velikim iskustvom.

On je u bogatoj karijeri pored Real Madrida (2001-2007) nastupao još za Olympiacos, Aris, Rayo Vallecano, Veriju, Cordobu i Beerschot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi