"Saudijska Arabija? Ne bih ni da mi daju 600 miliona dnevno"
Za razliku od mnogih mladi francuski fudbaler nema namjeru da ide u Saudijsku Arabiju

Za njega nema dileme

"Saudijska Arabija? Ne bih ni da mi daju 600 miliona dnevno"

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Rayan Cherki (20) tvrdi kako u ovom trenutku ne bi otišao u Saudijsku Arabiju ni da mu daju platu od 600 miliona eura dnevno. On želi uživati u evropskom fudbalu.

Rayan Cherki još je jedan u nizu velikih francuskih talenata. 20-godišnja zvijezda Lyona već je više od četiri godine prvotimac i svojim igrama je oduševio mnoge.

Očekuje se da bi Cherki tokom ljeta mogao napraviti veliki transfer. Spominjali su se i klubovi iz Saudijske Arabije koji su kupili 'pola Evrope'. no za ovog mladog fudbalera odlazak tamo nije opcija.

Ne želi Rayan da tako rano nestane s velike evropske scene. Radije će igrati Ligu prvaka nego ligu Saudijske Arabije.

"Odlazak u Saudijsku Arabiju mi nije ni na kraj pameti. Da mi daju 600 miliona dnevno, ja tamo neću", poručio je Cherki i dodaje:

Oglasi

"Želim igrati u Evropi, želim uživati ovdje, a nakon toga ćemo vidjeti. U budućnosti, pred kraj karijere, možda i odem tamo. To je muslimanska zemlja i to je za mene jako važno. Vidjet ćemo na pred kraj karijere kakvo će biti stanje s tom ligom", rekao je Cherki za So Foot.

Cherki je ove sezone s Lyonom prošao kroz ozbiljne probleme. Dugo su Lavovi bili na dnu tabele, ali u drugom dijelu sezone došlo je do buđenja.

On je nastupio u ukupno 31 utakmici prvenstva i Kupa, te ima učinak od tri pogotka i šest asistencija.

Očekuje se da bi tokom ljeta mogao napraviti transfer. Engleska se čini kao izvjesna opcija, no u igri su i pojedini italijanski klubovi. Odluka će biti njegova.

Oglasi

Cijena na tržištu ovog 20-godišnjeg fudbalera je itekako pristupačnih 25 miliona eura, a ugovorom s Lyonom je vezan do ljeta naredne godine.

Karim Benzema napušta Saudijsku Arabiju?

I dok Cherki ne želi ni čuti za odlazak u Saudijsku Arabiju, Karim Benzema bi se ekspresno mogao odseliti iz ove zemlje.

Legendarni francuski napadač veoma je nezadovoljan u ekipi Al-Ittihada. Očekuje se njegov odlazak na kraju sezone.

Benzema je pod ugovorom od 200 miliona eura. Ipak, uvrede koje dobija i sukobi s rukovodstvom nešto su preko čega ne može prijeći i 36-godišnjaka treba očekivati u Evropi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuz je nastupio u 26 utakmica za Al-Ittihad u svim takmičenjima, zabio je 12 golova i upisao je osam asistencija.

Ipak, i pored toga dobio je nadimak 'Sin poraza'. Doživio je da ga navijači u Saudijskoj Arabiji ismijavaju i pljuju. To jednostavno ne želi više da trpi.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Za 2 godine če tamo igrat u 2. ligi za 35000€ na tjedan...
2 0
Delegat
Pokusava skrenuti paznju na sebe a niko ga i nece
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi