Izraz lica kaže sve, ali riječi Karima Benzeme 'paraju uši' - "Ne mogu sve sam, treba mi..."
Francuski napadač kao da želi izlaz iz Saudijske Arabije

Francuz dao zanimljivu izjavu

Izraz lica kaže sve, ali riječi Karima Benzeme 'paraju uši' - "Ne mogu sve sam, treba mi..."

Midhat Šljivak

Legendarnom francuskom napadaču Karimu Benzemi ne cvjetaju ruže u Saudijskoj Arabiji. 36-godišnjak ima popriličnih problema s rukovodstvom Al-Ittihada zbog slabašnih partija, ne podnose ga ni navijači, a on ističe kako ne može sve sam na terenu.

Karim Benzema je prošlog ljeta odlučio ostaviti 'devetku' Real Madrida i zbog ogromnog novca doći u Saudijsku Arabiju. Al-Ittihad mu je navodno na stol stavio ponudu od gotovo 200 miliona eura godišnje i takva prilika se ne propušta.

Međutim, francuski napadač nije ni sjena igrača koji je proglašen najboljim na svijetu za 2022. godinu. Njegove igre su skromne, navijači su mu okrenuli leđa, a klub ga je u jednom trenutku i suspendovao.

Benzema je posljednji pogodak zabio sredinom decembra prošle godine. Pored toga on tvrdi da na terenu ne može sve sam i da treba pomoć.

"Karim Benzema nije isti igrač kao onaj iz Real Madrida? Da, ali nije isti tim i imena na terenu", govori Benzema i nastavlja:

Oglasi

"Treba mi pomoć na terenu. Ne mogu sam donositi pobjede. Trebaju mi i drugi igrači i mnoge druge stvari."

Dosta se u proteklom periodu pisalo o odlasku francuskog napadača iz Saudijske Arabije. Čini se kako je on spreman za takav korak.

"Svaki dan se piše o tome. Ono što je najvažnije je moj posao ovdje, a vidjet ćemo šta će se desiti u budućnosti", poruka je Benzeme.

Učinak Karima Benzeme ne izgleda tako loše, ali...

Karim Benzema je u dosadašnjem dijelu sezone ostvario sasvim solidan učinak u dresu Al-Ittihada.

Oglasi

Francuz je nastupio u 26 utakmica u svim takmičenjima, zabio je 12 golova i upisao je osam asistencija. Ipak, uspio je zakuhati s navijačima i upravom kluba, te se zbog toga često piše o njegovom odlasku.

Po njegovim reakcijama ni on ne bi imao ništa protiv da promijeni sredinu tokom ljeta. Sreću očigledno nikakav novac ne može kupiti i dokaz tome je Karim Benzema.

On se za razliku od drugih vjerovatno kaje što je došao. Dobio je i pogrdan nadimak Ben-Hazima, odnosno 'Sin poraza', što je za igrača ovakve klase poprilična uvreda.

Do kraja sezone ostalo je još manje od dva mjeseca. Sve su veće šanse da ćemo Benzemu gledati negdje drugo i vidjet ćemo kakvu će odluku na kraju donijeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi