Ludnica u malom madridskom derbiju i Falcaov debi za pamćenje

Rayo slavio protiv Getafea

Ludnica u malom madridskom derbiju i Falcaov debi za pamćenje

E. Škorić

Nogometaši Rayo Vallecana pobijedili su Getafe s 3:0 u meču petog kola španske La Lige.

Mali derbi Madrida pripao je domaćinu koji je stigao do druge pobjede u petom meču, dok je Getafe ostao zakovan za dno bez ijednog boda i sa gol razlikom 1:8.

Rayo je poveo u devetoj minuti golom iz penala kojeg je postigao Trejo. Zanimljivo da je do prvog dijela viđeno ukupno sedam žutih kartona, a u nastavku još pet javnih opomena.

Do 78. minute Getafe se donekle držao u rezultatskom priključku, a onda u četiri minute dva gola domaćeg tima. Najprije je Ciss u 78. minuti udvostručio prednost domaćina, a onda rezervista Radamel Falcao u 82. minuti na asistenciju Cissa postiže pogodak za konačnih 3:0.

Kolumbijac je nedavno stigao u redove Rayja i evo u prvom nastupu pokazao da će biti pravo pojačanje i da njegovo vrijeme još nije prošlo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najbolju šansu za pogodak gosti su imali u 85. minuti, ali je Enes Unal promašio, odnosno udarac s 11 metara odbranio je domaći golman Dimitrevski.

[twitter]https://twitter.com/chacomargo/status/1439226066925756417[/twitter]

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi