Falcao je iz posebnog razloga odabrao broj 3 na dresu
Foto - Twitter

Kolumbijac potpisao za Rayo

Falcao je iz posebnog razloga odabrao broj 3 na dresu

M. Šljivak

Legendarni kolumbijski napadač Radamel Falcao (35) potpisao je ugovor sa španskim Rayo Vallecanom.

Falcao se tako nakon osam godina vraća u Španiju, gdje je ranije nosio dres madridskog Atletica i bit će velika uzdanica Raya u borbi za opstanak.

Iskusni napadač odabrao je i poprilično čudan broj za napadača. Odlučio se na broj 3, a iza ovog odabira stoji sasvim poseban razlog.

On je broj 3 odabrao u čast svog oca koji je tokom fudbalske karijere uglavnom nosio ovaj dres.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Radamel Enrique Garcia King preminuo je 2019. godine, a tokom fudbalske karijere nastupao je za veliki broj kolumbijskih i venecuelanskih klubova.

Falcao je u bogatoj karijeri prije Raya i Atletica igrao za River Plate, Porto, Monaco, Chelsea, Manchester United i Galatasaray.

Top Komentari

DanteDMC
Nije uzeo br 3 zbog tate, već zato sto je Srbin. :D
0 1
user1606950187
El tigre
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti