Prije nekoliko dana izgubio majku, ali ono što su uradili večeras njegovi saigrači obići će svijet!

To su pravi prijatelji

Prije nekoliko dana izgubio majku, ali ono što su uradili večeras njegovi saigrači obići će svijet!

E. Čaušević

Rayo Vallecano i Atletico Madrid igraju trenutno utakmicu 28. kola španske La Lige, a u centru pažnje našao se Angel Correa koji večeras nije u sastavu i kojem su saigrači odlučili posvetiti jedan od golova.

Atletico Madrid je znatno popravio formu u finišu sezone, a to se vidjelo i u prvom poluvremenu večerašnjeg gradskog derbija protiv Rayo Vallecana.

Gosti su nakon prvog poluvremena ove utakmice već vodili sa 2:0 i čini se da je pitanje pobjednika riješeno nakon samo 45 minuta meča.

U centru pažnje nakon prvog dijela utakmice našao se Angel Correa koji večeras zbog privatnih razloga nije u sastavu Atletico Madrida, ali večeras su mu saigrači pokazali da su oni svi jedna velika porodica i da Argentinac ima veliku podršku.

Naime, prije nekoliko dana Atletico Madrid potvrdio je da je Correina majka Marcela preminula nakon dugogodišnje borbe s rakom. To je u potpunosti shrvalo argetninskog reprezentativca jer nije krio da je itekako vezan za svoju majku.

Oglasi

Angel je još kada je imao svega deset godina ostao bez oca, a sada je njegovu porodicu pogodila nova tragedija. On je dobio dopust od kluba da ne mora dolaziti na treninge i zbog toga nije večeras u sastavu.

Sigurno je da Correa prolazi kroz najteže dane u svom životu jer je izgubio osobu za koju je bio najviše vezan, te koja je cijeli život posvetila tome da on ima normalno djetinjstvo, ali i da se maksimalno posveti fudbalu koji je bio njegov najveći san.

Kada su trebali da svi uživaju u plodovima njegovog posla Marcela se teško razbolila i nažalost preminula nakon dugogodišnje borbe s rakom.

No, igrači Atletico Madrida oduševili su sve večeras svojim potezom jer je njegov sunarodnjak Molina nakon gola za 1:0 uzeo Correin dres i visoko ga digao u zrak, a pridružili su mu se i ostali saigrači koji su i na taj način poslali podršku Correi i poručili mu da nije sam.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Molina je pogodak za 1:0 na gostovanju kod Rayo Vallecana postigao u 22. minuti, a samo tri minute kasnije Hermoso je udvostručio prednost gostujuće ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi