Razbijanje mitova: Tri utakmice PL među devet najgledanijih u regionu ove sezone

Razbijanje mitova: Tri utakmice PL među devet najgledanijih u regionu ove sezone

1. Željezničar - Sarajevo 2:2 (11.500 gledalaca)

Za Premijer ligu Bosne i Hercegovine se često govori da ne zanima nikoga, da je niko živ ne gleda i da je posjeta na tribinama smiješna.

Posljednji sarajevski derbi je u svakom pogledu podsjetio na stare dane i mnogi su se nakon njegovog završetka složili da je vratio vjeru u domaći fudbal. Meč Željezničara i Sarajeva je, prema podacima NFSBiH, pratilo 11.500 gledalaca iako treba spomenuti i da je na zvaničnoj stranici Plavih sa Grbavice objavljeno da je na stadionu bilo 10.056 ljudi.

Pored toga što je na ovoj listi najgledaniji, sarajevski derbi je i utakmica sa najviše golova. Bilo je 2:2, s tim što je lako moglo biti i više pogodaka jer je susret svih 90 minuta obilovao izuzetnim tempom i velikim brojem šansi na obje strane.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnia11
Sve to uredu al gdje ima da samo jedna televizija (MojaTv) prenosi najbolje utakmice kola i da se nema nigdje drugo gledat ta ista utakmiva. **bo te liga takva kad na tv ne mogu gledat derby kola.
59 4
redbull
Nama posjeta nije problem, vrlo lahko mozemo imati najposjeceniju ligu na balkanu. Problem je sto kvalitete nemamo, infrastrukutre, travnjaci pogotovi kriticni.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti