Razmjena u Bundesligi: Mijat Gaćinović napustio Eintracht

Igrač za igrača

Razmjena u Bundesligi: Mijat Gaćinović napustio Eintracht

25-godišnji ofanzivni veznjak Mijat Gaćinović je nakon punih pet godina napustio Eintracht Frankfurt.

Trebinjac će karijeru nastaviti u Hoffenheimu sa kojim je potpisao ugovor do 2023. godine.

Hoffenheim međutim nije dao novac za Gaćinovića već je sa Eintrachtom odrađena razmjena igrača. Tako je u suprotnom smjeru otišao Steven Zuber.

"U jednu ruku, malo je i melanholije, ali sa druge strane su tu i velika očekivanja. Gubimo igrača koji je predstavljao konstantu u našem timu, ali u isto vrijeme nam dolazi izuzetno uzbudljiv igrač kakvog odavno nismo imali", rekao je čelnik Hoffenheima Alexander Rosen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

28-godišnji Steven Zuber može pokrivati nekoliko pozicija, od krilnih do one u srcu veznog reda. Član Hoffenheima je bio od 2014. godine, a jedno vrijeme je proveo na posudbi u Stuttgartu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi