RB Leipzig ozvaničio veliki posao i potvrdio visoke ambicije

RB Leipzig ozvaničio veliki posao i potvrdio visoke ambicije

Ekipa RB Leipziga predstavlja najveće iznenađenje u Bundesligi ove sezone.

Novajlija u ligi se nalazi na drugom mjestu sa samo četiri boda manje od prvoplasiranog Bayerna, a čelni ljudi ovog kluba su danas još jednom pokazali da imaju visoke ambicije i da na ovom ne žele stati.

Jedan od najboljih igrača Leipziga Emil Forsberg produžio je ugovor do 2022. godine, čime je ozvaničen veliki posao. Forsberg je bio na meti mnogih respektabilnih evropskih klubova, posebno Liverpoola, ali se odlučio na ostanak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Izuzetno sam ponosan što sam produžio ugovor. Sa Leipzigom želim postići mnogo toga, ovo je ambiciozan klub s ogromnim potencijalnom", rekao je Šveđanin.

Forsberg je u Leipzig stigao u januaru 2015. godine iz Malmoa, a u 15 bundesligaških utakmica ove sezone postigao je pet golova uz čak devet asistencija, po čemu je najbolji u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi