Leipzig razbio Stuttgart, Szoboszlai postigao dva gola za pamćenje
Foto - EPA

Uvjerljiv trijumf domaćina

Leipzig razbio Stuttgart, Szoboszlai postigao dva gola za pamćenje

M. Šljivak

RB Leipzig stigao je do prve pobjede u novoj bundesligaškoj sezoni. Ovaj tim je na svom terenu u 2. kolu razbio Stuttgart rezultatom 4:0.

Od samog početka ovog meča šanse su se redale pred golom gostiju. Viđen je ogroman broj šuteva i pravo je čudo da je u prvih 45 minuta samo jedna lopta završila u mrežu.

Igrala se 38. minuta kada spektakularan gol postiže Dominik Szoboszlai za prednost domaćeg tima od 1:0.

[twitter]https://twitter.com/ESPNPlus/status/1428799717476032516[/twitter]

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a već nakon 15 sekundi igre u nastavku Leipzig stiže i do drugog gola. Za 2:0 sjajno je pogodio Emil Forsberg.

Šest minuta kasnije još jedna čarolija Dominika Szoboszlaija. Iz slobodnog udarca je fenomenalno pogodio za uvjerljivih 3:0.

Oglasi

Tačka na ovaj meč stavljena je u 65. minuti meča. Dosuđen je penal za domaći sastav, a konačan rezultat od 4:0 postavlja Andre Silva.

Imao je i Stuttgart nekoliko dobrih šansi u ovom meču, no nisu uspjeli gosti zabiti gol i doživjeli su težak poraz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 2. kolo:

RB Leipzig - Stuttgart 4:0

Promo

Top Komentari

Arnel925
Ovaj momak ce biti sledeci Ronaldo. Razvaljuje
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi