Bivši premijerligaš u teškoj situaciji: Prodali su trening centar ljutom rivalu
Copyright: xDavidxHornx

Ranije su im oduzeti i bodovi

Bivši premijerligaš u teškoj situaciji: Prodali su trening centar ljutom rivalu

Haris Zilić
Teme:

U posljednje vrijeme često svjedočimo situacijama u svijetu fudbala gdje se klubovi dosta bore sa finansijskim problemima, a to se sve više dešava nažalost u posljednje tri godine nakon pandemije korona virusa.

Novi udarac dobio je bivši premijerligaš i jedan odp oznatijih klubova na Ostrvu, riječ je o Reading FC.

Pomenuti klub je u teškoj finansijskoj situaciji, a kap je prelila čašu, tako da su u klubu morali prodati trneing centar kako bi barem ovu sezonu mirno priveli kraju.

Reading je trening prodao ljutim rivalima Wycombe Wanderersima, tako da je ekipa ostala bez jednog dijela svog kampa.

Trenutno je Reading član trećeg ranga engleskog fudbala league One gdje ih do kraja sezone očekuje borba za opstanak. Ekipa je trenutno na 18. poziciji sa 39 bodova, pet više od opasne zone šest kola prije kraja sezone.

Oglasi

Već su se ove sezone susretali sa problemima, tako je Readingu zbog finansijske krize i administrativnih nepravilnosti oduzeto šest bodova što ih je i dovelo do situacije da strijepe za opstanak u trećem razredu engleskog fudbala.

Prošle sezone Reading je ispao iz Championshipa, a ne tako davno bili su i članovi Premiershipa.

Iako u dugoj historiji nemaju značajnih trofeja, Reading FC je jedan od sinonima na fudbal na Ostrvu i generlano u Evropi jer su među najstarijim klubovima, osnovani 1871. godine, dakle ove godine slave svoj 153. rođendan.

Nažalost svoj 153. rođendan klub dočekuje u velikoj krizi. U klubu se nadaju da će izboriti opstanak u trećem rangu, kako bi se na ljeto mogli pozabaviti mnogo ozbiljnijim pitanjima od onog rezultatskog.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači su već spremni pomoći i pokrenut će mnoge akcije za skupljanje novca kako bi se koliko toliko pomoglo klubu koji je igrao ligaške utakmica kada većina klubova nije bila ni osnovana.

Reading je 2006. i 2012. godine osvajao Championship, drugi rang engleskog fudbala kada je izborio i plasmane u Premiership i te dvije sezone se smatraju za jedne od najuspješnijih u historiji kluba sa kultnog Madejski stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi