Preko noći ugašen poznati evropski klub?  "Šanse za preživljavanje su ravne nuli"

Dugovanja su ogromna

Preko noći ugašen poznati evropski klub? "Šanse za preživljavanje su ravne nuli"

A. Čaušević

Jedan od poznatih evropskih klubova za kojeg su igrali i pojedini bh. fudbalski asovi je pred gašenjem, nalazi se u tunelu iz kojeg nema izlaza i prema riječima klupskog predsjednika šanse za preživljavanje su ravne nuli. 

Recep Gunay, predsjednik Bursaspora, najavio je gašenje ovog kluba. Gunay tvrdi da su šanse za preživljavanje ravne nuli i da je glavni razlog za to ogromna dugovanja kao zabranja dovođenja novih igrača.

"Jasno da kažem, prema dokumentima koji su pred nama vidljivo je zašto se klub želi ugasiti. Šanse Bursaspora za opstanak ravne su nuli. Izrečena je zakonska kazna. Ne može se to riješiti ni novcem. Kaznu pokušavamu ukloniti pravnim putem."

"Dobili smo zabranu dovođenja igrača na tri roka, a ne na dva. Ima još više. Predložili smo i ponudu oko kazne za brisanje bodova i dogovirli smo se oko toga."

FS Turske (TFF) će konačnu odluku o Bursasporu donijeti sljedeće sedmice. To će značiti opstanak ili gašenje, poručio je Gunay.

Oglasi

"Pokušavamo spasiti budućnost kluba. Žalili smo se UEFA-i, CAS-u i TFF-u. Objavimo to javno kako bi se zajednica Bursaspora mogla snažno suprotstaviti TFF-u. Odluka će biti objavljena sljedeće sedmice."

"Naša ekipa na gostovanja avionom. Naši seniori također putuju avionima i odsjedaju u najboljim hotelima. Mi smo kao Uprava napravili sve što je trebalo, iako je to bilo izvan naše moći. Klubu je do sada isplaćena jedna turska lira."

Gunaya je poručio da klub do sada duguje 1.5 milijardi turskih lira, a da će ubrzo doći računi za naplatu poreza te da je kako sada stvari stoje jedina opcija istupanje iz lige, odnosno gašenje kluba.

Reakcija navijača je takva da uopše ne žale klub, štaviše tjeraju Gunaya i njegove saradnike te su spremni da započnu sa nule i vrate klub na staze stare slave.

Bursaspor je historijski klub turskog fudbala, najveći uspjeh su ostvarili u sezoni kad su odnijeli titulu van Istanbula nakon 26 godina. Bilo je to u sezoni 2009/2010.

Bivši turski prvak je već godinam u trećem rangu turskog fudbala, trenutno su 14. na tabeli sa 13 osvojenih bodova iz 14 odigranih utakmica.

Dres ovog kluba koji je 1988. godine osvojio i Kup Turske su između ostalih nosila dvojica proslavljenih bh. fudbalera, Elvir Baljić i Mirza Varešanović.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
turski fudbal srusit ce se ko kula od karata gase im se klubovi polahko u lizi im igraju strane dede a klubovi zaduziti i bogu i narodu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi