Prekršen pakt Reala i Atletica sklopljen prije 15 godina

Vrbuju se mladi igrači

Prekršen pakt Reala i Atletica sklopljen prije 15 godina

E. Škorić

Atletico i Real Madrid više nisu susjedi koji se međusobno poštuju, pošto je prekršen pakt sklopljen prije 15 godina.

Real i Atletico su na terenu žestoki rivali, osjeti se taj ogroman rivalitet kada se sastanu, ali uprave kluba imaju ili su barem imale izuzetne odnose tokom godina. Gradski rivali imali su usmeni dogovor da neće jedni drugima pokušati uzeti nogometaše iz akademija, ali sada je to prekinuto.

Jesus Forte je talentovani omladinac Atletica, ali je Real odlučan da ga dovede. Ovaj 15-godišnjak slovi za jednog od najvećih talenata u Atleticovoj školi i klub je sam obavijestio da ne želi tu da nastavi karijeru, da bi se potom saznalo da ga vrbuju u Realu.

I drugi mladi igrač Atletica, Nacho Almeida, također je na meti Kraljeva, koji će očito zbog svog renomena daleko prije dovesti talentovane klince nego Atletico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno i Atletico namjerava pomrsiti planove Realu, čak pokušava sada da dovede neke talentovane igrače iz akademije madridskog tima, što će samo dodatno pogoršati odnose i zbog kojih će davno postignuti pakt biti u potpunosti zanemaren.

Marcos Llorente posljednji je nogometaš koji je iz jednog prešao u redove drugog rivala. Nakon što nije bio u planovima bivšeg trenera Zinedinea Zidanea, odlučio se u ljeto 2019. potpisati za Atletico iako je ponikao u Realovoj školi. Ipak, transferi iz jednog u redove drugog kluba nisu "zabranjeni" niti se smatraju neobičnima, a pakt je trebao da znači kako jedni drugima neće "krasti" mlade igrače.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ako je dobar igrač, nema on šta u Atletica igrat, logično
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi