Real je odustao, ali elita stoji pred vratima Christiana Eriksena
Ugovorom sa Tottenhamom je vezan do ljeta 2020. godine, a trenutno zarađuje samo 75.000 funti na sedmičnom nivou (Foto: EPA)

Napušta li Spurse?

Real je odustao, ali elita stoji pred vratima Christiana Eriksena

Midhat Šljivak

Real Madrid je odlučio odustati od pokušaja dovođenja danskog fudbalera Christiana Eriksena i okrenuti se Edenu Hazardu.

Međutim, Eriksen bi tokom ljeta ipak mogao ostvariti veliki transfer, a na njegovim vratima se nalazi sama evropska elita.

Manchester United i Chelsea su se odlučili uključiti u borbu za dovođenje 26-godišnjeg fudbalera. Izvjesno je da će Spursima poslati ponudu za Eriksena i slijedi nam interesantna borba za usluge ovog fudbalera.

Ipak, nisu samo United i Chelsea ti koji žele dovesti Eriksena u svoje redove. Interes za njega pokazuju minhenski Bayern i PSG i na ponude ovih ekipa itekako valja ozbiljno računati.

PSG je pokazao da ne štedi novac za fudbalere, a sa druge strane Bayern je odlučio da se maksimalno potroši u stvaranju novog tima, pa će Eriksen imati itekako teške muke pri izboru novog kluba.

Od dolaska iz Ajaxa prije pet godina danski fudbaler je direktno umiješan u 141 gol Spursa. Odigrao je 255 utakmica, postigao je 62 pogotka i asistirao je 79 puta.

Tottenham šokirao Real cijenom za Eriksena

Britanski mediji su konstantno pisali o interesu Real Madrida za dovođenje Christiana Eriksena iz Tottenhama, za kojeg je trostruki uzastopni prvak Evrope spreman ponuditi 100 miliona funti.

Međutim, Tottenham je za svog fudbalera odredio cijenu koja je i više nego duplo veća od one koju su Kraljevi namjeravali platiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

AS i The Mirror tvrde da je vlasnik kluba Daniel Levy poručio da Christian Eriksen može ići ali za 225 miliona funti, što je zaista ogromna cifra čak i za Real Madrid.

Nakon odlaska Cristiana Ronalda, Realu je prioritet dovesti neku novu zvijezdu u ljetnom prelaznom roku. Prvi na listi želja su Eriksen i Hazard, a iz ove perspektive se čini da će španski velikan lakše doći do Belgijanca, nego do Danca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi