Sve zbog jednog igrača: Ancelotti mijenja formaciju Reala

Već sutra protiv Granade

Sve zbog jednog igrača: Ancelotti mijenja formaciju Reala

Edmir Škorić

Real Madrid u subotu dočekuje Granadu na Santiago Bernabeu i to je naizgled jednostavna utakmica, ali trener Carlo Ancelotti razmišlja o promjeni formacije kako bi poboljšao status jednog od svojih igrača.

Ove sezone Carlo Ancelotti nije koristio 4-3-3 formaciju, već je radije koristio dijamantnu 4-4-2 i klasičnu 4-4-2 formaciju, ali sada je vrlo vjerovatno da će u meču protiv Granade promijeniti formaciju, a sve kako bi izvukao najbolje iz Danija Ceballosa, koji još uvijek nakon povratka od povrede nije uspio da povrati staru formu.

Italijanski stručnjak smatra da je ova utakmica dobra prilika da se zaigra u 4-3-3 formaciji, jer ne bi bilo potrebno igrati s playmakerom. Naravno, to bi uzrokovalo da Brahim bude stavljen na desnu stranu napada, Joselu kao centralni napadač i Rodrygo kao lijevo krilo.

Jude Bellingham ima problema s ramenom, ali je na današnjoj press konferenciji Ancelotti potvrdio da je spreman da igra u subotu.

“Sutra je spreman za igru, malo je umoran. Imao je malu nelagodu i radije smo izbjegavali bilo kakav kontakt, kako se ne bi pogoršalo, ali za sutra je dobro".

Oglasi

Fali čak sedam igrača Reala. "To je opći problem, ne samo naš. U svakoj utakmici postoje igrači koji se povrijede, jer je raspored trenutno vrlo gust. Moramo to izdržati, a to je prilika za igrače koji su bili manje istaknuti. Puno pridonose ekipi".

S obzirom na fizičke zahtjeve i brojne povrede, Italijana su upitali boji li se fizičkog pada u drugom dijelu sezone.

“Moglo bi doći čak i sutra. Nikad ne znaš. Fudbal se brzo mijenja, ali ako padneš, moraš brzo ustati. Znamo da će doći, da".

Carlo Ancelotti vjeruje da s Rodrygom, Joseluom, Brahimom i mladim igračima mogu riješiti ofanzivni aspekt sutrašnje utakmice.

Oglasi

Koga god Ancelotti sutra pošalje na teren, Real prosto mora da pobijedi da bi ostao na vrhu, posebno mu je sada potrebna ta pobjeda jer se direktno sastaju rivali za titulu Atletico Madrid i Barcelona.

Girona ne da Realu mira, Kraljevima ide u prilog međusobni duel Atletica i Barce

Naravno, tu je još Girona, koja Kraljevima puše za vratom. Timovi imaju isti broj bodova (35), no Real je ispred zbog bolje gol-razlike. Madriđani su dali 31 gol, manje od Girone (32), no primili su mnogo manje golova od Katalonaca, samo devet naspram 17 Girone.

Duel Reala i Granade igra se od 18:30 sati. Granada je pretposljednja sa sedam bodova i potrebno joj je čudo da sutra izbjegne novi poraz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Ancelotti tokom cijele sezone ima puno problema sa rosterom. Zbog povreda nema Camavinge, Courtoisa, Gulera, Militaa, Tchouamenija i Viniciusa, dok je upitan i nastup Luke Modrića koji se povrijedio protiv Napolija. Kepa se vratio, ali Ancelotti je rekao da će na golu sutra biti Lunin, dok će Španac čekati svoju priliku u narednim mečevima.

Za očekivati je da Ceballos počne u veznom redu s Valverdeom i Kroosom, ako Bellingham već ne bude spreman i ako ga Italijan odluči poštediti, dok je u konkurenciji i talentovani Argentinac Nico Paz. Ovaj 19-godišnjak je dao gol protiv Napolija i dobio velike pohvale.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi