Ronaldo 90 minuta gledao "čarobnjaka", izgovorio je samo dvije riječi i sve je bilo jasno

Brazilac je oduševljen

Ronaldo 90 minuta gledao "čarobnjaka", izgovorio je samo dvije riječi i sve je bilo jasno

Edmir Škorić

Brazilska fudbalska legenda Ronaldo često gleda utakmice Real Madrida, a to je bio slučaj i sinoć u Ligi prvaka.

Real Madrid je ugostio Napoli u petom kolu Lige prvaka i slavio sa 4:2 iako je italijanski tim prvi poveo i to već u devetoj minuti.

Nakon što je Giovanni Simeone zatresao mrežu domaćina, činilo se da bi Real prvi put ove sezone mogao kiksati u Ligi prvaka, no već u 11. minuti Rodrygo donosi izjednačenje, a sjajni Jude Bellingham u 22. pogađa za preokret.

Frank Anguissa na početku drugog dijela kuca odbijenu loptu u rašlje za 2:2. Redaju se šanse na obje strane, no sve do 84. minute na semaforu je pisalo 2:2, a onda mladi Nicolas Paz zabija za novu prednsost Reala, da bi Bellingham fantastičnom asistencijom za Joselua u 94. minuti pokupio nagradu za igrača utakmice, ali i dobio nove komplimente.

Ono što on radi otkako je došao ljetos iz Borussije Dortmund već je nestvarno. "Novi Zidane" je postigao čak 15 golova na 16 utakmica i ima četiri asistencije. Svi su njime oduševljeni, pa i slavni Ronaldo.

Oglasi

Ronaldo Nazario bio je na stadionu Santiago Bernabeu i kao i svi ostali bio zadivljen nastupom mladog Engleza.

Bivši brazilski napadač komentarisao je ljudima oko sebe da je engleski veznjak nešto "fantastično" i "posebno", kompliment koji ima veliki značaj, pogotovo za figuru čovjeka rođenog u Rio de Janeiru.

Ovo jasno daje do znanja da je Jude Bellingham već blagoslovljen od strane jednog od najboljih igrača u historiji svjetskog fudbala, a mnogi se pitanju gdje je kraj mladom veznjaku.

Gledajući i statistički i ono što radi dok se nalazi na terenu, opravdano se Bellingham smatra prvim favoritom za osvajanje Zlatne lopte, iako će se za tu nagradu boriti i Kylian Mbappe i Erling Haaland kao i veliki broj sjajnih fudbalera širom svijeta.

Oglasi

Tek je novembar, a Bellingham je već zabio više golova nego u cijeloj protekloj sezoni u dresu Borussije Dortmund.

Ipak, nakon posljednjeg zvižduka koji je označio kraj utakmice protiv Napolija Ancelotti je jasno rekao šta Bellingham mora popraviti.

"Bellingham je mlad, pravi profesionalac. Sjajno se prilagodio našem igračkom kadru. Ali jednu stvar mora da popravi. To je njegov razgovor na španskom jeziku. Kao što sam mnogo puta rekao niko nije savršen, a njemu će to pomoći u njegovoj igri", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upitali su novinari Ancelottija i da uporedi Bellinghama sa legendarnim Zidaneom.

"Teško je porediti dvije različite generacije. Ono što javidim je da Bellingham ima nevjerovatan osjećaj kada da uđe u kazneni prostor. Zidane to nije imao. Ali onaj individualni kvalitet koji je Zidane imao, Bellingham to nema. Ali takav je trenutno moderni fudbal. On traži igrače kao što je Bellingham, koji mogu pokriti veliki dio terena", završio je Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi