Najskuplji na svijetu se buni i plače što je rezerva - Nakon večeras nema potrebe da se više javlja
Ukrajinac je preuzeo mjesto prvog golmana Real Madrida i sad je jasno zašto

Lunin izveo veliku odbranu

Najskuplji na svijetu se buni i plače što je rezerva - Nakon večeras nema potrebe da se više javlja

Midhat Šljivak

Najskuplji golman svijeta Kepa Arrizabalaga izgubio je mjesto startnog golmana u Real Madridu. Carlo Ancelotti više vjeruje Ukrajincu Andriyu Luninu koji je večeras u meču sa Sevillom pokazao zašto je trenutno broj 1.

Kepa Arrizabalaga stigao je u Real Madrid kao zamjena za povrijeđenog Thibauta Courtoisa. Najskuplju čuvar mreže na svijetu trebao je biti broj jedan u ovoj sezoni i na početku sezone je držao to mjesto ispred Ukrajinca Andriya Lunina.

Međutim, kako je sezona odmicala Lunin mu je preoteo mjesto prvog golmana Kraljeva. Ukrajinac brani zaista čudesno, a zašto je među stativama pokazao je večeras u duelu sa Sevillom, gdje je na nevjerovatan način zaustavio goste na putu do vodećeg gola.

Odigrali su Andalužani brzu akciju po lijevoj strani, Ocampos ubacuje za Isaaca Romera koji je neometan ispred gola Reala i loptu su apsolutno svi vidjeli u mreži.

Ipak, Lunin nije dao. Uslijedila je izvanredna intervencija i dokaz da je ovaj 25-godišnjak zaista vrhunski golman.

Oglasi

Djeluje nevjerovatno da ovaj dečko nije prvi izbor na golu reprezentacije Ukrajine. Često je čak i treći izbor i vidjet ćemo hoće li se to promijeniti.

Nakon ove odbrane jasno je zašto je Ancelotti odabrao Lunina i zašto je najskupljem na svijetu već poručeno da ga klub neće zadržati i to su mu već saopštili.

"Real Madrid nije zadovoljan Kepom. Golman će se vratiti u Chelsea na kraju sezone. Ova odluka mu je već saopštena", piše Relevo. Kraljevi su tako razočarali španskog golmana koji je uvjeren kako je kvalitetom ispred Lunina. Međutim, to nikako nije pokazao i nema potrebe da se buni.

Ukrajinac ostaje da se bori s Courtoisom za mjesto prvog golmana. Belgijanac će naravno biti broj jedan, no nakon teške povrede i ovakvom formom ukrajinskog čuvara mreže, stvari bi se itekako mogle promijeniti.

Oglasi

Kako je Kepa postao najskuplji golman svijeta?

Kepa Arrizabalaga postao je najskuplji golman svijeta u ljeto 2018. godine. Chelsea je za njegove usluge Atheltic Bilbau izdvojio nestvaarnih 80 miliona eura.

Plavci su morali reagovati nakon što je upravo Thibaut Courtois otišao u Real Madrid. Bilo je malo vremena i malo kvalitetnih rješenja za gol, pa su odabrali Kepu.

Athletic je doslovno lupio cijenu od 80 miliona eura. Vjerovatno su i oni ostali šokirani kada su Plavci pristali i Kepa je završio u Londonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, njegova sreća na Stamford Bridgeu je kratko trajala. Pravio je kardinalne greške, postao je predmet ismijavanja i jako brzo su u ovom klubu tražili druga rješenja.

Ugovorom s Plavcima Kepa je vezan do ljeta 2025. godine. Teško da će ostati u Londonu i naredne sezone jer su mjesta među stativama zauzeta od Roberta Sancheza i Đorđa Petrovića.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Iskreno ovdje ga je pogodila lopta u koljeno ali je to on začino refleksnom reakcijom nogom pa izgleda kao vrhunska odbrana ali....Istina je da je Perez shvatio da je Kepa preskup i ne žele otkupiti njegov pa je silom prilika ovaj Ukrajinac na golu ali ništa vrhunsko on nije pokazao!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi