Ovaj snimak Luke Modrića postat će legendaran na Bernabeu - Nešto ovako se ne može zaboraviti
Luka Modrić nije mogao sakriti emocije

Modrić nije krio emocije

Ovaj snimak Luke Modrića postat će legendaran na Bernabeu - Nešto ovako se ne može zaboraviti

Midhat Šljivak

Luka Modrić postigao je večeras jedini gol za Real Madrid u meču sa Sevillom. Ušao je Hrvat u 75. minuti, a šest minuta kasnije prekrasno pogađa za 1:0. Ovaj gol je 38-godišnjak veoma emotivno proslavio, a bilo je i suza.

Hrvatski veznjak Luka Modrić je bez ikakve dileme apsolutna legenda Reala. Ove sezone međutim igra manje nego ikad prije, no koristi svaku priliku da pokaže kakav je majstor.

U duelu protiv Seville je ušao u 75. minuti. Šest minuta kasnije podigao je 80.000 na noge spektakularnim golom koji se ispostavio i kao pobjednički.

Uslijedilo je veliko slavlje hrvatskog fudbalera. Popeo se na zaštitnu ogradu i potom su krenule emocije uz veliko slavlje.

Oglasi

U jednom trenutku je Modrić pustio i suzu. Tješili su ga saigrači, no on je svjestan da je ovo jedan od posljednjih golova na Bernabeu jer je izvjesno da odlazi na kraju sezone.

Definitivno će hrvatski fudbaler dobiti veliki oproštaj. Real će na vrijeme organizovati oproštaj navijača od njega i to će sigurno biti trenutak za pamćenje jer je Modrić već 12 godina stanovnik Madrida.

Ipak, vrijeme mu je isteklo. Još uvijek je istinska klasa, no Kraljevi su se okrenuli nešto mlađim snagama i ide im itekako dobro.

Oglasi

Modrić: "Ovo je DNA Reala"

Luka je nakon meča bio presretan. Drago mu je što je upravo on bio čovjek odluke i što je donio tri jako bitna boda.

"Ovo je naš DNA. Nikad ne odustajemo", poručio je Modrić nakon utakmice, pa je zatim dodao: "Voljeli bismo nekad postići golove i ranije, ali ovako je ljepši osjećaj. Presretan sam što sam pomogao timu. Prelijep osjećaj."

Imao je Luka srdačan susret s dugogodišnjim saigračem Sergijom Ramosom. I to je bilo dosta emotivno i na kraju su razmijenjeni dresovi.

"Ovo je Ramosov dres. On je moj brat. Ljudi nam često sude po godinama, ali on igra na nevjerovatnom nivou. Presretan sam što sam ga vidio. Razgovarali smo jučer, bio je pod emocijama. Istinska legenda", poruka je Modrića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bez dileme je i Luka istinska legenda Reala i ove scene će zauvijek ostati upamćene.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi