Na semaforu 100. minut, rezultat je 2:2, a onda Griezmann izvodi čudo i baca Kraljeve u očaj!

Fantastičan gol francuskog reprezentativca

Na semaforu 100. minut, rezultat je 2:2, a onda Griezmann izvodi čudo i baca Kraljeve u očaj!

Endin Čaušević

Atletico Madrid i Real Madrid odigrali su sinoć fantastičnu utakmicu u meču osmine finala Kupa Kralja, a na kraju je domaći tim nakon produžetaka slavio sa 4:2. Utakmicu na stadionu Wanda Metropolitano obilježio je Antoine Griezmann spektakularnim potezom u 100. minuti gradskog derbija.

Madridski derbi ponovo je ispunio očekivanja fudbalske javnosti jer smo gledali zaista spektakularan okršaj Atletica i Reala, a na kraju u četvrtfinale ovog takmičenja plasirali su se izabranici Diega Simeonea.

Atletico je poveo u 39. minuti kada je Lino pogodio mrežu Reala, ali samo šest minuta kasnije bilo je 1:1. Luka Modrić je centrirao iz prekida, a Jan Oblak pravi nevjerovatnu grešku i postiže autogol za povratak Reala u meč.

Do nove prednosti Atletico je uspio da dođe u 57. minuti, a ovaj put strijelac za domaći tim bio je Alvaro Morata za 2:1.

Međutim, Real se u finišu ponovo vratio. Jude Bellingham bio je asistent za Joselua koji je nakon samo dvije minute po ulasku na teren zabio pogodak za 2:2 i odveo je ovu sjajnu utakmicu u produžetke.

Oglasi

U produžecima Atletico je uspio u potpunosti da slomi gradskog rivala. Detalj koji je obilježio meć desio se u 100. minuti, a u centru pažnje našao se Antoine Griezmann koji igra zaista fantastičnu sezonu.

Griezmann je uspio sjajno da prođe po desnoj strani i bio je nezaustavljiv za odbranu Reala, a potom je loptu zakucao u mrežu Kraljeva za 3:2 i totalnu ludnicu na tribinama stadiona Atletico Madrida.

Spetakularan prodor i pogodak Griezmanna možete POGLEDATI OVDJE.

Konačan udarac Atletico je Realu zadao u samom finišu drugog produžetka. Ovaj put na scenu je stupio Riquelme koji je u 119. minuti zabio pogodak za konačnih 4:2 i stavio je tačku na još jedan sjajan madridski derbi.

Real je tako već u osmini finala završio svoj put u Kupu Kralja što je za njih sigurno veliki neuspjeh i to samo nekoliko dana nakon osvajanja Superkupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi