Zvijezdi Reala cijeli stadion zviždi svaki put kada primi loptu - Stvari od ljetos mu ne praštaju

Nisu zaboravili

Zvijezdi Reala cijeli stadion zviždi svaki put kada primi loptu - Stvari od ljetos mu ne praštaju

Edmir Škorić

Real Madrid i Atletico Madrid večeras igraju utakmicu polufinala španskog Superkupa. Nakon 90 minuta bilo je 2:2, pa su u toku produžeci.

Real i Atletico bore se za prvi trofej u sezoni. Igraju meč polufinala i pobjednik će odmjeriti snage u velikom finalu protiv boljeg iz meča Osasuna - Barcelona.

U 90 minuta pregršt uzbuđenja, sa čak četiri gola u prvom poluvremenu. Rudiger i Mendy dali su za Real, Hermoso i Griezmann za Jorgandžije.

Autogolom Rudigera Atletico je poveo u nastavku, no Dani Carvajal u 85. minuti vraća stvari na početak i osigurava svima dodatnih pola sata uživanja u fudbalu.

Mečevi završnice Superkupa Španije igraju se u Saudijskoj Arabiji, a publika na stadionu u Rijadu večeras je zviždala svaki put kada bi lopta došla do Tonija Kroosa.

Oglasi

On je tokom cijele utakmice bio na meti navijača, a kada se oskliznuo prilikom jednog centaršuta, svi su počeli da slave.

[twitter]https://twitter.com/V1N1JR/status/1745182696232419661[/twitter]

Ako se pitate odakle ta mržnja Arapa prema Nijemcu, vratit ćemo se nekoliko mjeseci unazad. Kada su mnoge zvijezde odlazile u Arabiju, Kroos je bio protiv, a dao je izjavu koju su mu "naftaši" zapamtili.

Kada je mladi Gabriel Veiga prihvatio da ide u Al-Ahli, Kroos je napisao "sramotno", jer smatra da je pogreška otići za novcem umjesto za fudbalskim izazovima u Evropi.

Kroos smatra da igrači u najboljim godinama ne bi trebali da prihvate ponude iz Saudijske Arabije, a naročito oni koji tek treba da se dokažu na fudbalskoj sceni.

"Razumijem samo one koji poput Benzeme ili Ronalda u poznim igračkim godinama odlaze tamo, svi ostali ipak bi trebali ostati u Evropi i igrati fudbal u najboljim ekipama, a o novcu razmišljati kasnije", rekao je Kroos.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi