Luka Modrić predmet brutalnog ismijavanja: "Imao je najbolji pogled na čaroliju..."

Samo zato jer je ispao iz igre

Luka Modrić predmet brutalnog ismijavanja: "Imao je najbolji pogled na čaroliju..."

Midhat Šljivak

Real Madrid i njihov gradski rival Atletico igraju fenomenalan meč Superkupa Španije, a nakon prvih 45 minuta rezultat je glasio 2:2. Posebno se izdvojio prelijep gol Antoinea Griezmanna zbog kojeg je Luka Modrić postao predmet ismijavanja.

Čak četiri pogotka vidjeli smo u prvom poluvremenu meča španskog Superkupa između Reala i Atlatica, koji se igra u Rijadu. Rezultat je 2:2.

Hermoso je doveo Atletico u vodstvo u sedmoj minuti, na 1:1 je poravnao Rudiger na asistenciju Luke Modrića, da bi preokret Kraljevima donio Mendy pogotkom za 2:1 u 29. minuti.

Najljepši gol postignut je u 37. minuti. Antoine Griezmann je dobio loptu na 25 metara od gola, izbacio je iz igre Luku Modrića i prekrasno je pogodio za 2:2.

Oglasi

I upravo bacanje hrvatskog veznjaka na teren donijelo je aplauze navijača Atletica. Komentari prema Modriću su brutalni.

Neko se sjetio da mu na fotografiju dok sjedi na travi postavi i kokice i da postavi opis: "Znate li ko je imao najbolji pogled na taj Griezmannov gol? Ko je najviše uživao u njemu? Niko drugi do dobitnik Zlatne lopte Luka Modrić? 10 s kokicama", brutalna je poruka.

Naravno, ovakvo ismijavanje hrvatske legende je izuzetno bizarno. Luka je ovog puta ispao iz igre, ali u karijeri je napravio mnogo više dobrih stvari i nije zaslužio ovakvo ismijavanje.

Luka Modrić igra svoju posljednju sezonu u Realu?

Luka Modrić vjerovatno igra svoju posljednju sezonu u Realu. Velike su šanse da će Hrvat napustiti kluba nakon punih 12 godina.

O tome je nedavno govorio trener Kraljeva Carlo Ancelotti. On je dao zanimljivo viđenje situacije oko Luke, ali i Tonija Kroosa.

"Što se tiče Luke, Tonija, i Nacha Fernandeza, oni će sami odlučiti šta će i kako će dalje", kratko je komentarisao situaciju oko produžetka saradnje s ovim igračima.

Modrić ima 38 godina i uvjerljivo je najstariji od svih, pa su vrlo male šanse da ga i naredne sezone gledamo u dresu Reala s brojem 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti