Vidio je da su u Španiji "razapeli" Gavija, pokazao kakav je gospodin i oduševio svijet

Odlučio da se oglasi

Vidio je da su u Španiji "razapeli" Gavija, pokazao kakav je gospodin i oduševio svijet

Endin Čaušević

Real Madrid je za vikend slavio u najvećem svjetskom derbiju na gostovanju protiv Barcelone. No, Carlo Ancelotti saznao je loše vijesti jer se Aurelien Tchouameni povrijedio i svi su optužili igrača Barce zbog toga, ali onda je Francuz pokazao kakav je gospodin.

Barcelona je odlično otvorila utakmicu protiv Real Madrida i golom Ilkayja Gundogana uspjela je povesti sa 1:0, ali Kraljevi su u drugom poluvremenu šokirali Katalonce i uspjeli da dođu do preokreta.

Igrač odluke bio je nevjerovatni Jude Bellingham koji je s dva gola donio Real Madridu veliku pobjedu kod omraženog rivala.

Ipak, nije bilo sve tako sjajno za Ancelottija nakon El Clasica jer je saznao da je ostao bez važnog igrača. To je Tchouameni koji se ustalio u početni sastav Reala iz kojeg je izbacio Luku Modrića, ali Francuz se povrijedio i neće ga biti nekoliko sedmica.

Nakon što je Real Madrid potvrdio da je Tchouameni povrijeđen i da ga čeka pauza navijači ovog kluba su osuli drvlje i kamenje po Gaviju kojeg su optužili da je on taj koji je povrijedio veznjaka kraljevskog kluba.

Oglasi

Gavi je u finišu meča nagazio nezgodno Francuza i mnogi su pomislili da je to detalj kada se Tchouameni povrijedio zbog čega su počeli žestoko da kritikuju mladog veznjaka Barcelone.

Međutim, tada je Tchouameni odlučio da reaguje i pokazao je da je zaista veliki gospodin jer je stao u Gavijevu odbranu poručivši da igrač Barcelone nije imao nikakve veze s njegovom povredom.

"Gavi nije kriv. Povrijedio sam se pred kraj prvog poluvremena", napisao je Tchouameni danas na Twitteru kada je vidio kakve žestoke kritike je dobio veznjak katalonskog kluba.

[twitter]https://twitter.com/ESPNFC/status/1718955521909334049[/twitter]

Ovaj potez igrača Real Madrida oduševio je fudbalsku javnost jer takve poteze nažalost jako rijetko viđamo, a posebno kada su u pitanju takvi rivali poput Barcelone i Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tchouameni će odsustvovati nekoliko sedmica, a to je šansa za Modrića da pokaže Ancelottiju da mu je mjesto u početnom sastavu i da ne zaslužuje da sjedi na klupi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Gospodski klub, gospodska izjava, nesto sto gurbeti nikad nece shvatiti niti to imaju u svojoj DNK
1 0
Culer
Vjerujem da je to baš pogodilo Gavija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi