Xabi Alonso je Ancelottijev nasljednik, Pereza uslovio dovođenjem fudbalskog virtuoza u veznom redu

Realova budućnost je jako perspektivna

Xabi Alonso je Ancelottijev nasljednik, Pereza uslovio dovođenjem fudbalskog virtuoza u veznom redu

Edmir Škorić

Bivši veznjak Real Madrida i Liverpoola, Xabi Alonso, izabran je da zamijeni Carla Ancelottija i već je jasno ko će biti njegovo prvo pojačanje na mjestu trenera Kraljeva.

Carlo Ancelotti vodi Real do kraja sezone, a onda će postati selektor Brazila, dok je Florentino Perez pronašao zamjenu u bivšem igraču, Xabiju Alonsu.

Nekadašnji španski reprezentativac na fantastičan način vodi ekipu Bayer Leverkusena i ovaj mladi i perspektivni trener pobrao je simpatije ljubitelja fudbala širom svijeta zbog načina na koji njegovi Apotekari igraju.

Alonso je za madridski klub odigrao je 246 utakmica i s njim osvojio sve što se može osvojiti te ga mnogi smatraju jednim od najvećih veznjaka u historiji Reala, a naravno kao i svakom drugom treneru, naročito mladom, san je biti na klupi najvećeg kluba na svijetu.

Xabi Alonso je po završetku karijere radio kao trener u omladinskim kategorijama Reala, a sada se vraća u Madrid kao trener prvog tima, dok će Bayeru pripasti dobra odšteta budući da imaju ugovor sa legendarnim veznjakom.

Oglasi

Njegov Bayer ove sezone vodi borbu sa Bayernom za titulu, ali kako god da se završi sezona, on će na kraju iste put Madrida, a tamo ga čeka dosta uzbudljiv izazov.

Real posjeduje neke najbolje mlade fudbalere na svijetu, još se čeka dolazak Kyliana Mbappea, ali Alonso ima posebnu želju kada su pojačanja u pitanju i, prema pisanju španskih medija, uslovio je Florentina Pereza da mu kupi mladog njemačkog dragulja.

Radi se o Florianu Wirtzu, jednom od ključnih igrača ekipe koju trenutno vodi. Alonso ga smatra savršenim za Real, želi da ga povede sa sobom, a to bi trebalo da košta gotovo 100 miliona eura.

Njegovo je ime također na dnevnom redu Barce, ali Katalonci teško da će si moći priuštiti njegov potpis uz postavljene iznose. Nadalje, činjenica da Xabi Alonso stiže u Real Madrid dovela bi Kraljeve u pol poziciju u utrci za mladu njemačku zvijezdu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ofanzivni veznjak koji ima samo 20 godina ponikao je u Kelnu, pa je potom doveden u juniore Bayera, a sada je ključni igrač tima iz Leverkusena, za koji je ove sezone odigrao sedam utakmica i dao tri gola uz tri asistencije.

Navijači Reala sada uživaju pri samoj pomisli da će imati jednog takvog igrača u timu. Ostvare li se sva nagađanja, Real će izgledati zaista fantastično i perspektivno s Wirtzom, Mbappeom, Viniciusom, Bellinghamom, Camavingom...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti