Panika u Realu zbog Arde Gulera, a onda na scenu stupa Ancelotti: "Njegova budućnosti?"

Italijan skida pritisak s leđa mladog veznjaka

Panika u Realu zbog Arde Gulera, a onda na scenu stupa Ancelotti: "Njegova budućnosti?"

Endin Čaušević

Glavna vijest fudbalske javnosti u Španiji trenutno je nova povreda Arde Gulera koji je ponovo van sastava Real Madrida, te ga očekuje nova pauza. O njemu je danas pričao i Carlo Ancelotti koji se pojavio pred novinarima pred sutrašnji meč Real Madrid - Valencia.

Guler je stigao kao veliko pojačanje u Real Madrid iako je riječ o momku koji ima tek 18 godina. No, oduševio je igrama u dresu Fenerbahčea, a Real ga je uspio dovesti za 20 miliona eura iako je imao već sve dogovoreno s Barcelonom.

Međutim, turskom internacionalcu u Madridu ne ide ni blizu kako se nadao jer još uvijek čeka na debi u dresu kraljevskog kluba.

Guler od dolaska u Real muku muči s povredama i već je u dva navrata bio van terena zbog toga i taman kada se vratio u tim i konačno trebao da debituje desila mu se nova nezgoda.

Turčin se povrijedio prije nekoliko dana na treningu Real Madrida zbog čega je otpao za sutrašnji meč protiv Valencije, a prema prvim prognozama van terena će biti najmanje mjesec dana.

Oglasi

Guler je bio tema i na današnjoj press konferenciji Carla Ancelottija jer je novinare zanimalo šta se dešava s njim i zbog čega tako često ima problema s povredama.

"Arda Guler se povrijedio prije meča protiv Brage. On je veoma tužan, ali srećom povreda nije ozbiljna, to je samo manja stepenica nazad. Prethodna povreda koljena je stvorila određene probleme s mišićima koji ga trenutno muče", rekao je Ancelotti, a zatim poslao poruku koja će Turčinu sigurno koliko-toliko vratiti osmijeh na lice.

"Budućnost u Realu? Ma, njegova budućnost uopšte nije upitna. On će imati sjajnu karijeru, siguran sam u to".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guler je oduševio saigrače na treninzima Reala i pokazao svima kakav je talent, no taman kada bi konačno trebao da debituje svaki put bi mu se desila povreda što je sigurno psihički itekako težak udarac za njega.

Međutim, Ancelotti je pokazao kakvu podršku Guler ima u Real Madridu i koliko oni pokušavaju da skinu pritisak s njegovih leđa jer su navijači već sada nestrpljivi zbog činjenice da nije debitovao, a od transfera iz Fenera prošla su već tri mjeseca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti