Ancelottiju rekli šta je izjavila majka Tonija Kroosa, Italijan pokazao svima kakav je gospodin

Press konferencija Real Madrida

Ancelottiju rekli šta je izjavila majka Tonija Kroosa, Italijan pokazao svima kakav je gospodin

E. Čaušević

Carlo Ancelotti pojavio se danas na press konferenciji pred sutrašnji meč Real Madrid - Girona, a detalj koji je obilježio njegovo obraćenje medijima je komentar na izjavu majke Tonija Kroosa koja je poručila da se nada da će njen sin ostati u kraljevskom klubu.

Kroos je prošle godine produžio s Kraljevima ugovor do kraja sezone, te je i dalje standardan u veznom redu Real Madrida zbog čega mnogi žele da njemački veznjak ostane u ovom klubu i naredne sezone.

Međutim, nedavno su se pojavile špekulacije da ovaj veznjak razmišlja čak o završetku što je mnoge iznenadilo.

Povodom svega oglasila se i njegova majka Brigit koja je priznala da se nada da će njen sin nastaviti da igra fudbal i naredne sezone, te da će produžiti ugovor s Real Madridom jer bi to usrećilo mnoge.

"Ako produži ugovor s Real Madridom, usrećit će svog trenera, njegove saigrače, a također i Leona (njegov sin) i mnoge druge", rekla je Birgit.

Oglasi

"Znam da je to teška odluka i nadam se da je još nisi donio. Ono što želim je imati dobar ljetni odmor, dobro ljetovanje i vidjeti ga kako kako počinje još jednu sezonu u dresu Reala", dodala je ona.

Tokom press konferencije jedan od novinara rekao je Ancelottiju šta je Kroosova majka rekla o njegovom novom ugovoru, a Italijan je svojim odgovorom još jednom pokazao o kakvom gospodinu se radi.

"Tonijeva majka je rekla da bi on trebao produžiti ugovor? Pa, uvijek moraš da poštuješ starije i posebno svoje roditelje. To je nešto što nedostaje danas u svijetu ovim mlađim generacijama. No, to je odluka koja će biti donijeta u pravo vrijeme i na najbolji način, siguran sam u to", rekao je trener Real Madrida.

Ancelotti ne krije želju da bi volio da Kroos i naredne sezone igra u Realu jer sigurno može još nekoliko sezona odigrati na vrhunskom nivou.

Oglasi

Kroos ima tek 34 godine i špekulacije da bi mogao završiti karijeru su sve iznenadile, no nadati se da se to neće desiti i da će ovaj Nijemac ostati na velikoj sceni barem još iduće sezone.

Real je navodno već spremio ponudu za novi ugovor, a pored toga Kroos bi se čak mogao vratiti i u reprezentaciju Njemačke od koje se oprostio prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Selektor ove selekcije Julian Nagelsmann želi Kroosa u svojoj ekipi za Evropsko prvenstvo koje se igra na ljeto i pregovori su već u toku, te bi sve trebalo biti poznato idućeg mjeseca kada će biti objavljen spisak za prijateljske susrete ove selekcije.

Kroos je u dosadašnjem dijelu sezone za Real Madrid odigrao 30 mečeva, zabio je jedan pogodak i upisao sedam asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi