Užasne informacije iz Španije - Diakhaby pokidao i prednje i zadnje, ali i ligamente koljena
FOTO: EPA

Njegova karijera je gotova?

Užasne informacije iz Španije - Diakhaby pokidao i prednje i zadnje, ali i ligamente koljena

E. Oštraković

Užasne vijesti vezane za Francuza Mouctara Diakhabyja iznijeli su doktori. Ovaj fudbaler Valencije doživio je povredu na utakmici između njegove ekipe i Real Madrida.

Kako su doktori rekli radi se o ekstremno rijetkoj povredi, a kako stvari stoje Diakhaby će skoro pa sigurno morati da završi karijeru.

U velikim bolovima je Diakhaby napustio teren, naravno na nosilima, nakon što je zadobio povredu poslije sudara sa Tchouamenijem.

Kada su vidjeli šta se događa igrači oba tima bili su u suzama, ali sve se desilo nakon slučajnog sudara i igrač Real Madrida nije imao nikakvu namjeru da naravi start na protivnika.

Kako su doktori rekli, radi se o nevjerovatno rijetkoj povredi jer je fudbaler Valencije pokidao i prednje i zadnje križne ligamente, a to se ne viđa često.

Oglasi

Tu nije kraj jer je pokidao i nekoliko drugih ligamenata koljena i prema prvim prognozama njegova karijera je gotova.

Španski doktor Enrique Gastaldi tvrdi da je ovo najgora povreda, te će igraču Valencije biti potrebno nekoliko operacija, ali jako su male šanse da će se ponovo vratiti na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Povreda je zahvatila prednje i zadnje križne ligamente. To je zaista rijetko. Najteža povreda koju igrač može imati. Bilo je zastrašujuće. Pokidao je četiri ili pet ligamenata. To je nevjerovatno", rekao je Gastaldi, te je nastavio:

"Pitanje da li čovjek može hodati nakon ove povrede. Nema govora o fudbalu u narednih godinu dana, a ko zna šta će biti nakon toga", rekao je Gastaldi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Auh
1 0
user1613662710
Kakav god da je start za ovo je morao dobit crveni karton ko god da je napravio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi