Tri godine su trebale da se sazna zašto je Ramos napustio Real, nakon te noći povratka nije bilo!

Florentino Perez ispunio obećanje

Tri godine su trebale da se sazna zašto je Ramos napustio Real, nakon te noći povratka nije bilo!

Endin Čaušević

Sergio Ramos na ljeto 2021. godine napustio je Real Madrid nakon 16 godina što je bilo veliko iznenađenje. Nikome nije bilo jasno zašto mu kraljevski klub nije dao novi ugovor jer je to itekako zaslužio, no skoro tri godine kasnije poznato je zašto ga je Florentino Perez pustio da ide i šta se zapravo desilo.

Ramos je u Real Madrid stigao još davne 2005. godine iz Seville za skoro 30 miliona eura, te je proveo čak 16 godina u kraljevskom klubu s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao.

Očekivalo se da će ovaj iskusni defanzivac završiti karijeru u Real Madridu i ta je to jedini mogući scenario, no kada je na ljeto 2021. godine potpisao za PSG nikome nije bilo jasno zašto ga je kraljevski klub tako lako pustio da ide.

Ramos je napustio Real nakon 16 godina po isteku ugovora, te je naredne dvije sezone igrao za PSG prije nego što se prošlog ljeta vratio u Sevillu.

Već tada se špekulisalo da u Real Madridu nije bilo nešto u redu kada je Ramos u pitanju, a španski mediji sada otkrivaju da je on otpisan od strane predsjednika Florentina Pereze jer su njih dvojica imali svađu.

Oglasi

Mediji u Španiji pišu da se svađa desila na poluvremenu meča Real Madrid - Ajax kada je nizozemski klub sve šokirao izbacivanjem Kraljeva u Ligi prvaka. Te noći Ajax je slavio sa 4:1 u Madridu, a na poluvremenu bilo je 3:0 zbog čega je i Perez došao u svlačionicu Kraljeva da igračima održi predavanje.

Ovaj meč se igrao u martu 2019. godine i tada se snimao dokumentarac o Ramosu, no sve kamere bile su ugašene na poluvremenu. Perez je ljutito ušao u svlačionicu i govorio kako je sramotno što Real gubi sa 3:0 od Ajaxa i da su igrači osramotili dres tog kluba.

Međutim, to je itekako naljutilo Ramosa koji je odlučio da odgovori predsjedniku Reala i poručio mu je da je on zaslužan za loše igre i rezultate te sezone zbog konstantnog mijenjanja trenera.

Perez je bio u šoku i razočaran što ga je Ramos ponizio i odgovorio mu pred cijelim timom, te mu on to nikada nije oprostio. "Riješit ću se ja tebe", navodno je Perez promumljao Ramosu, ali ni on nije ostao dužan.

Oglasi

"Odlično. Isplati me i ja ću otići. Sve sam dao za ovaj klub i za tebe, sramota", odgovorio je Ramos predsjedniku Reala.

Njihov odnos nakon te noći više nikada nije bio isti. Iako je Ramos ostao još dvije sezone u Real Madridu na kraju je Perez ispunio obećanje i on je bio taj koji je donio odluku da se kapitenu Kraljeva neće ponuditi novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ramos je napustio Real Madrid po isteku ugovora iako su svi vjerovali da će tu završiti karijeru. No, Perez mu preko te svađe nikada nije prešao i čekao je strpljivo dvije godine, ali je ispunio obećanje i riješio se Ramosa.

Ovaj 37-godišnjak je za 16 godina odigrao čak 671 utakmicu za Real Madrid, dao je 101 pogodak i upisao još 40 asistencija. Ostavio je neizbrisiv trag, ali i naučio lekciju da se s predsjednikom ne treba svađati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi