Sudija Mazano nakon skandala suspendovan, ali prava kazna ga tek očekuje
FOTO: EPA

On je svoje završio?

Sudija Mazano nakon skandala suspendovan, ali prava kazna ga tek očekuje

E. Oštraković

Iako su ga neke bivše sudije, a sada sudijski eksperti branili i govorili da je donio ispravnu odluku, Jesus Gil Manzano suspendovan je nakon skandala koji je napravio na utakmici između Valencije i Real Madrida.

Real Madrid je na toj utakmici imao dva gola zaostatka nakon pola sata igre, ali niti u jednom trenutku nisu gubili nadu da mogu do pozitivnog rezultata.

Uspjeli su da u posljednjih petnaestak minuta uđu sa rezultatskim egalom, te su krenuli po sva tri boda, ali na kraju im je pobjeda praktički "ukradena".

Još uvijek Španija bruji o svemu što je na utakmici između Valencije i Real Madrida uradio Manzano, a najveća greška je naravno to što je svirao kraj dok je lopta išla prema Bellinghamu koji je postigao gol.

Nakon što je svirao kraj igrači su nastavili igrati jer od velike buke uopšte nisu čuli da je sudija nešto svirao. Bellingham je postigao gol, krenuo je da slavi, a onda je uslijedio šok za njega i njegove saigrače.

Oglasi

Manzano je pokazao da od gola nema ništa i da je svirao kraj utakmice, a igrači Real Madrida odmah su ga opkolili i krenuli sa prigovorima.

Bellingham je najgore prošao. Nakon što mu nije priznat pobjednički gol, Bellingham je dobio direktan crveni karton zbog prigovora kod Manzana.

Sudijska komisija Nogometnog saveza Španije donijela je odluku da Manzana kazni sa dvije utakmice suspenzije dok mu ne bude izrečena konačna presuda koja će biti još strožija.

Veliko je pitanje kada će Manzano ponovo dobiti priliku da sudi neku od utakmica u Primeri nakon onog što je uradio prije nekoliko noći na Mestalli.

Oglasi

Svi igrači Real Madrida su protestovali, ali samo je Bellingham "pocrvenio"

Real Madrid uspio je da se vrati iz minusa od dva gola koji je imao od tridesete minute, te su u posljednjih petnaest minuta utakmice krenuli po pobjedu.

Prvo se Real Madrid provukao u 92. minuti kada je nakon asistencije iz VAR sobe poništen penal koji je prethodno bio dosuđen fudbalerima domaće ekipe.

A u 99. minuti viđena je prava drama u kojoj je glavni sudija ove utakmice Jesus Manzano odlučio da bude u glavnoj ulozi.

Nakon što im je poništio gol igrači Real Madrida krenuli su sa protestima, a očito su najviše sudiji zasmetale riječi Bellinghama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To je je**eni gol! Lopta je bila u zraku, koji je ovo ku**c?", urlao je na sudiju Bellingham i tako sebi "sredio" isključenje nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Manzanu je to bio okidač da reprezentativcu Engleske pokaže direktan crveni karton.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
To ti je tako,kad si ga drkaš na messija čitav živt...varselona,prije uefalona
4 5
user1624121158
Ovo je samo poruka svim sudijama šta će se desiti ako probaju ošteti Real. Zašto ga nisu kaznili kada je pokrao Barcelonu protiv Reala ove sezone? Najodvratija liga ikada. Fuj. Hebo vas Real i državni projekat. Dat će Bog da im City u ligi prvaka uvali opet 4-5 komada kao i prošle godine.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi