Valverde izgubio živce zbog sramotnog poteza Brahima Diaza: "Barem udari je*enu loptu"

Takve stvari se ne tolerišu

Valverde izgubio živce zbog sramotnog poteza Brahima Diaza: "Barem udari je*enu loptu"

Endin Čaušević

Real Madrid jučer je uspio u gostima savladati Mallorcu sa 1:0, a u centru pažnje našao se Federico Valverde koji je bio bijesan kada je vidio šta je uradio Brahim Diaz i svog saigrača uopšte nije štedio.

Kraljevski klub je igrao nešto izmijenjenom sastavu jer je Carlo Ancelotti odlučio da odmori nekoliko prvotimaca zbog činjenica da već u srijedu Real igra na Etihadu protiv Manchester Cityja.

No, ono što je najbitnije za Ancelottija jeste da je njegov tim uspio da dođe do pobjede, a junak je bio Aurelien Tchouameni koji je zabio jedini pogodak na meču u drugom poluvremenu.

Međutim, još jedan detalj je obilježio ovu utakmicu, a desio se u prvom poluvremenu kada su u centru pažnje bili Brahim Diaz i Federico Valverde.

Diaz je tokom jedne akcije bio previše nonšalantan i izgubio je loptu na nekih 30 metara od gola Mallorce, a potom je ostao da stoji u mjestu i nije uopšte krenuo da pomogne odbrani.

Iako je Valverde bio također na polovini Mallorce njemu nije bilo teško da istrči sprint za igračima domaćeg tima, te je upravo Urugvajac bio taj koji je prekinuo akciju ovog tima.

Oglasi

Valverde je bio bijesan zbog Diazovog ponašanja jer ovaj fudbaler uopšte nije ni potrčao kako bi ispravio svoju grešku koja je omogućila igračima Mallorce da krenu u napad.

Urugvajski veznjak nije mogao sakriti svoje nezadovoljstvo, te je uputio nekoliko psovki prema Diazu, a kamere su snimile ono što je Valverde rekao.

"Barem udari je*enu loptu, barem je udari", govorio je Valverde svom saigraču.

Na Diazovu sreću njegova greška nije rezultirala golom Mallorce što bi sigurno bila najveća kazna za njegovo nonšalantno ponašanje koje su mu Valverde i ostali saigrači itekako zamjerili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Šta se tačno dešavalo u cijeloj toj situaciji možete pogledati na OVOM LINKU.

Nakon što je Tchouameni zabio gol za 1:0 početkom drugog poluvremena upravo Brahim Diaz je bio prvi kojeg je Ancelotti izveo iz igre, a umjesto njega na teren je ušao Vinicius Junior.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi