Modrić u čudu zbog odluke sudije, najbolji dokaz u kakvoj nemilosti je najveća zvijezda Real Madrida

Pokazuju mu ko je gazda u La Ligi

Modrić u čudu zbog odluke sudije, najbolji dokaz u kakvoj nemilosti je najveća zvijezda Real Madrida

Endin Čaušević

Real Madrid pobijedio je večeras na gostovanju Mallorcu sa 1:0, ali mnogi su se ponovo mogli uvjeriti u kakvoj nemilosti sudija u Španiji se nalazi engleski reprezentativac Jude Bellingham.

Kraljevski klub je u poprilično izmijenjenom sastavu uspio da dođe do tri boda na Palma de Mallorci, a junak je bio Aurelien Tchuameni koji je postigao jedini pogodak na meču.

Međutim, jedan od detalja koji je obilježio današnju utakmicu desio se u 21. minuti, a u centru pažnje našao se ponajbolji igrač gostujućeg tima Jude Bellingham.

On je u jednoj akciji imao loptu u svom posjedu i kada je krenuo ka golu Mallorce mnogi su bili iznenađeni što je glavni sudija svirao prekršaj i to u korist domaćeg tima.

Iako se činilo da će Real biti taj koje će dobiti faul na kraju je sudija pokazao da je Bellingham napravio prekršaj jer je jedan igrač domaćeg tima ostao da leži na terenu iako je bilo jasno da tu nije bilo ništa sporno.

Oglasi

Igrač Mallorce žalio se da ga Bellingham udario rukom u lice, no usporeni snimak pokazao je da je tu situaciju očito dobro odglumio jer je glavni sudija pokazao da je to prekršaj Engleza.

Ipak, mnogi smatraju da je ovo detalj koji je najbolje pokazao da se Bellingham zaista nalazi u nemilosti sudija u Španiji nakon svega što se izdešavalo u prethodnom periodu.

Sve je počelo kada je Realu poništen gol za pobjedu u Valenciji jer je sudija svirao kraj prije nego što je Bellingham dao gol što je zaista bila nestvarna odluka. Englez je žestoko kritikovao sudije, a nakon toga je i suspendovan.

Nedavno je nakon sumnjivih odluka rukom gestikulirao da su mu usta začepljena i da neće prigovarati što je ponovo shvaćeno kao provokacija na račun sudija.

Oglasi

Ovaj put čini se da i sudije uzvraćaju udarac zvijezdi kraljevskog kluba jer su mu danas svirali nekoliko diskutabilnih prekršaja, ali očito kako bi mu dali do znanja ko je glavni.

Šta se dešavalo na meču Mallorca - Real Madrid u 21. minuti utakmice možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najbliži toj situaciji bio je Luka Modrić koji ni sam nije mogao da vjeruje da je sudija odlučio da svira faul za domaći tim iako je jasno bilo da Bellingham nije napravio ništa pogrešno.

Inače, glavni sudija današnje utakmice bio je Jose Maria Sanchez Martinez koji je prvi put sudio Realu nakon madridskog derbija koji se igrao 4. februara kada je dobio žestoke kritike navijača Kraljeva zbog svojih odluka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi