Eden Hazard za humor naplaćuje više od 450.000 eura
Eden Hazard želi ostati u Realu iako ga se klub želi svim silama riješiti tokom ljeta (Foto: EPA)

Zanimljiva dešavanja u Madridu

Eden Hazard za humor naplaćuje više od 450.000 eura

M. Šljivak

Belgijanac Eden Hazard (32) ima silnu želju ostati u Real Madridu do kraja ugovora (jun 2024. godine), ali Kraljevi nemaju previše želje da ga zadrže i pokušat će da ga se riješi.

Eden Hazard pokazao se kao potpuni promašaj Real Madrida. Uloženih 100 miliona eura nikako se kraljevskom klubu nije isplatilo i oni žele da ga se riješe.

Hazard nikako nije bitan igrač u timu Carla Ancelottija, ali unutar svlačionice ga saigrači itekako vole. Razlog je veoma interesantan, a otkriva ga španski novinar Mario Cortegana.

"Hazardovi saigrači cijene njegov smisao za humor, ali uvjereni su da on više nije u mogućnosti da igra na visokom nivou. Isto mišljenje ima i trenersko osoblje", rekao je Cortegana.

Ipak, smisao za humor nije dovoljan da bi ga klub zadržao kao 'dobrog duha' svlačionice. On za humor naplaćuje više 450.000 eura sedmično što je ugovor kojeg se u Realu silno žele riješiti.

Kako bi mu ubili volju za ostankom, rukovodstvo kluba je odlučilo i da mu oduzme broj 7. On će od naredne sezone biti na leđima brazilskog fudbalera Viniciusa Juniora.

Oglasi

Međutim, očigledno da je Hazard spreman i na to. Cifra koju uzima je ogromna i ne želi se odreći novca te otići iz kluba.

Podsjetimo, Eden Hazard je u Madrid stigao 2019. godine. Plaćen je 100 miliona eura ekipi Chelseaja, ali je postao jedan od najvećih promašaja u historiji kluba.

Nije Hazard pokazao apsolutno ništa u dresu Kraljeva. Povrede su ga dosta sputale i više vremena je proveo liječeći se nego trenirajući.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je 32-godišnji ofanzivac odigrao 73 utakmice u dresu kraljevskog kluba i postigao je samo sedam pogodaka.

Ipak, uspio je osvojiti trofej Lige prvaka, dvije titule La Lige, španski Superkup i UEFA Super kup.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
meni ovi ugovori inače nisu jasni, čovjek drka k 2 godine, debel, totalno operisan od igre i prima platu ko da igra, zar se ne može neka caka stavit u ugovor ako se igrač ne trudi koliko bi trebao da mu se može plata smanjiti ili ne dati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi