Benzema propušta meč za vikend, upitan i za Liverpool?

Ancelotti neće rizikovati

Benzema propušta meč za vikend, upitan i za Liverpool?

S. Mlaćo
Real Madrid se našao u novim problemima. Madriđani nisu na nivou ove sezone bar kada je prvenstvo u pitanju, a sada se povrijedio i sjajni napadač Karim Benzema.

On ima problema sa povredom skočnog zgloba, no kako prenosi The Atlethic biće spreman za revanš meč Lige prvaka sa Liverpoolom.

Benzema se povrijedio u remiju sa Betisom i od tada radi odvojeno. Gotovo sigurno je da će propustiti meč protiv Espanyola, no treneri Kraljeva će tu odluku i zvanično donijeti danas.

Ako ipak Francuz pokaže da može sutra nastupiti naći će se u kombinaciji.

Carlo Ancelloti ne želi rizikovati i svjestan je da mu je Benzema mnogo potrebniji u meču Lige prvaka protiv Liverpoola.

Real već kasni za Barcelonom, a navodno je i loša atmosfera u svlačionici.

Oglasi

Nakon utakmice protiv Betisa, predsjednik Reala Florentino Perez bio je bijesan Ancelottijevom odlukom, pa je otišao u svlačionicu da da nekoliko savjeta treneru.

Novinari Cadena SER tvrde da je došlo do podjela u svlačionici Reala, što je pogoršalo situaciju Ancelottija. Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouameni nezadovoljni su trenerovom odlukom.

Nominalna pozicija prvog igrača je vezni, no u posljednjim susretima Francuz je postavljan na lijevu stranu odbrane. Novinari su izvijestili da, iako ova pozicija ne odgovara Camavingi, Ancelotti ostaje nepokoleban.

Tchouameni, s druge strane, nije imao previše prilika za igru u posljednjim utakmicama. Ulazio je na teren, ali uglavnom s klupe. Dani Ceballos i Marco Asensio također su nezadovoljni Ancelottijevom odlukom. Oba igrača su posljednjih mjeseci zabilježila uspon u formi, ali ih Italijan ne želi staviti u prvu postavu.

Ni to se ne sviđa Perezu, koji je apelirao na Ancelottija da dvojici Španaca pruži priliku za igru. Ujedno je preporučio da na klupu smjeste dvije legende Real Madrida - Luku Modrića i Tonija Kroosa.

Uz rastuće nezadovoljstvo u svlačionici, sve se glasnije priča o mogućoj smjeni Ancelottija. Ugovor mu traje do kraja juna 2024. Mediji su čak objavili da je trener dobio ultimatum od Real Madrida - ako ne osvoji jedan od trofeja (Liga prvaka, La Liga ili Copa del Rey), otići će na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, kako navode novinari Cadene SER, jedan trijumf nije dovoljan da se zadrži mjesto trenera.

"Ancelotti je zarobljenik svog uspjeha u Real Madridu i činjenica da neće ponoviti ono što je postigao prošle godine mogla bi mu uzeti danak", zaključili su.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi