Zidane i igrači osuli drvlje i kamenje po čelnicima La Lige, a krivac je zapravo Real Madrid

Nisu ni tražili odgodu meča

Zidane i igrači osuli drvlje i kamenje po čelnicima La Lige, a krivac je zapravo Real Madrid

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su remizirali u gostima protiv Osasune (0:0) u meču 18. kola španske La Lige.

Dosta prašine diglo se nakon utakmice jer je Zinedine Zidane osuo paljbu po čelnicima La Lige što se utakmica uopšte igrala. Teren je bio u teškom stanju zbog snijega koji već danima pada u Španiji, ali se utakmica nije odgodila.

Problemi su počeli već u petak naveče kada su igrači Reala krenuli put Pamplone, ali su na aerodromu u avionu čekali čak četiri sata zbog snježne oluje koja je pogodila veći dio Španije.

Mnogi su vjerovali da od utakmice nema ništa, ali je onda pilot dobio dozvolu da poleti. Zidane i igrači su bili bijesni zbog toga jer smatraju da je bilo krajnje nesigurno da avion poleti u takvim uslovima na pisti.

No, ugledna Marca objavila je večeras da niko od predstavnika Reala uopšte nije ni tražio odgodu utakmice. Oni su bili na vezi s čelnicima La Lige od samog početka i niti u jednom trenutku nisu tražili da se utakmica odgodi.

Kako je Marca objavila čelnici La Lige su bili ti koji su poručili predstavnicima Reala, dok su još bili u avionu na pisti, da idu kućama i da pokušaju ujutro da putuju za Pamplonu, ali onda su dobili odgovor da je pilot dobio dozvolu da poleti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tek kada je utakmica odigrana počela je paljba po čelnicima La Lige, ali od strane trenera i igrača. Čelnici kluba se nisu oglašavali jer su svjesni da uopšte nisu tražili odgodu utakmice.

Pored svega igrači Reala se kući neće vraćati do petka jer će i večeras morati ostati u Pamploni, a sutra idu put Malage gdje u četvrtak igraju meč Superkupa Španije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Zašto bi trebalo da se odgodi? Jer Madridske princeze nisu navikle igrati u ovakvim uslovima jer je palo malo snijega? Čak im nije trebala ni crvena lopta. Jbg i sudije su zakazale. Nijedan penal im nisu svirali, a i poništili su im 2 gola zbog ofsajda, a navikli su da im se to priznaje.
10 6
snupi
Da su pobijedili sve bi bilo ok. A sada su im drugi krivi iako su uslovi bili isti i za Osasunu.
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi