Posao od 70 miliona eura je dokaz da na svijetu ne postoji klub kao što je Real Madrid
Kraljevski klub je veoma privlačan sponzorima (Foto: EPA)

Nevjerovatna zarada

Posao od 70 miliona eura je dokaz da na svijetu ne postoji klub kao što je Real Madrid

Midhat Šljivak

Real Madrid najavio je danas potpis novog sponzorskog ugovora koji će klubu donijeti dodatnih 70 miliona eura na godišnjem nivou. Reklama kompanije HP bit će na rukavima dres kraljevskog kluba.

Madridski Real je, po mišljenju mnogih, najveći klub na svijetu. Neki od najvećih igrača svih vremena nosili u dres ovog kluba, a Florentino Perez i danas stvara istinski tim snova.

Kraljevi su kao jedan od najboljih timova na svijetu veoma privlačni sponzorima. Ugovori koje imaju su ogromni, a sutra će potpisati još jedan koji će im donijeti dodatnih 70 miliona eura na godišnjem nivou.

Zanimljivim videom kraljevski klub najavio je saradnju s kompanijom HP. Reklama ove kompanije bit će na rukavima dresa i za to će im madridskim velikan naplatiti čak 70 miliona eura na godišnjem nivou.

Ostali detalji ugovora bit će poznati sutra kada saradnja bude zvanično potvrđena, a mora se priznati da su objavom snimka odradili odličan posao jer su zagolicali maštu navijača i mnogo je onih koji su pomislili da bi klub mogao najaviti dolazak Kyliana Mbappea u klub.

Oglasi

Na kraju se ispostavilo da se radi o novom sponzoru koji će, za razliku od Mbappea, itekako dobro napuniti kasu tima iz Madrida.

Real samo na dresu ima 250 miliona eura godišnje

Real Madrid ugovorom s kompanijom HP itekako povećava zaradu od sponzora na godišnjem nivou. Ta cifra prelazi 250 miliona eura.

Kraljevski klub od njemačke kompanije Adidas, koja im dostavlja sportsku opremu, na godišnjem nivou dobija čak 117.6 miliona eura, što je zaista impresivna cifra.

Sponzor Fly Emirates koji ima udarno mjesto na dresu godišnje izdvaja 70 miliona eura za reklamu i jasno je da je Real pravi magnet za sponzore.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, tu je još niz drugih sponzora koji na druge načine brinu o igračima Reala, pa nije čudo što će zarada ovog kluba premašiti milijardu eura od naredne sezone.

Florentino Perez kao predsjednik Real Madrida radi zaista spektakularan posao i ostat će upamćen kao vjerovatno i najveći predsjednik u historiji ovog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Real Madrid je presao igricu sto se finansija tice.. ne moze im niko ni blizu prici..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi