Real Madrid mora zaraditi 300 miliona eura od prodaje svojih igrača inače mu prijeti kazna
Perez sada mora i tražiti kupce za svoje igrače

Kraljevski klub u velikim problemima

Real Madrid mora zaraditi 300 miliona eura od prodaje svojih igrača inače mu prijeti kazna

S. Pašalić

Real Madrid je silovito krenuo sa pojačanjima za narednu sezonu i čini se da je Kraljevski klub stigao tek na pola puta.

Nakon očajne sezone, tim sa Santiago Bernabeua je već dogovorio transfer Edena Hazarda iz Chelseaja za 100 miliona eura, i Luke Jovića iz Eintracht Frankfurta za 60 miliona.

Zinedine Zidane ne misli stati sa pojačanjima pa se tako imena Christiana Eriksena i Paula Pogbe i dalje povezuju sa timom iz Madrida.

Ipak, Real sada ima i jedan veliki problem zbog kojeg mu prijete sankcije UEFA-a zbog kršenja finansijske politike.

Očekuje se da će Real potrošiti oko 400 miliona eura ovog ljeta, ali ovaj klub će morati nadoknaditi 300 miliona eura od prodaje svojih igrača.

Zidane se želi riješiti nekoliko igrača, a neka predviđanja govore da bi čak njih 13 moglo napustiti Santiago Bernabeu od kojih su u vrhu James Rodriguez i Gareth Bale, ali problem je što praktično niti za jednog igrača još uvijek nema konkretnih ponude.

Sve ovo brine čelne ljude Reala koji sada hitno moraju prodati igrače ovog kluba ukoliko ne žele prekršiti UEFA-in pravilnik o finansijskom Fair Playu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Apsolutne gluposti. Ljudi 5 godina nisu igraca doveli kako treba a uz to su prodavali. Tako da ne pisite vise gluposti.
7 1
ArminA
Ma cista glupost,mnogi klubovi dovode igrace kako hoce a sad je kao problem Real koji je u plusu 500 mil najmanje ...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi