Čak devetorica nogometaša Reala odlaze na ljeto, na "crnoj listi" sve zvučna imena

Hazard, Bale, Isco...

Čak devetorica nogometaša Reala odlaze na ljeto, na "crnoj listi" sve zvučna imena

Edmir Škorić

Težak poraz od Barcelone na Santiago Bernabeuu mogao bi ostaviti velikog traga na tim Real Madrida.

Malo ko je to mogao da očekuje, ali Kraljevi su poniženi pred vlastitim navijačima od mrskog katalonskog rivala, koji je naprosto razbio domaćina i utrpao im četiri komada, a mogao je još nekoliko...

"Bili smo neprepoznatljivi, sve je otišlo u pogrešnom smjeru. Rekao sam igračima da je to moja krivnja. Igrali smo jako loše i pristup nam je bio jako loš. Pogriješio sam u pripremi utakmice. To mi se može dogoditi jednom, dva puta, inače nisam u krivu...', rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti nakon katastrofalnog poraza.

Real i nakon teškog poraza ostaje lider, ima za sada dobru prednost nad rivalima, ali evidentno je, šta god se dogodi do kraja, pošto Kraljeve ipak čeka i borba za trofej u Ligi prvaka (najprije dueli s Chelseajem u četvrtfinalu), bit će velikih promjena na ljeto.

Španski mediji uvjeravaju da će čak devetorica nogometaša Reala otići na kraju sezone, što će biti u sklopu velike rekonstrukcije ekipe.

"Crna lista" na kojoj su neke velike zvijezde, u stvari teško je igrati za Real a nemati status zvijezde, izgleda ovako:

Eden Hazard - 879 odigranih minuta
Marcelo - 568 minuta
Luka Jović - 475
Isco - 341
Gareth Bale - 270
Mariano Diaz - 229
Andriy Lunin - 210
Dani Ceballos 75
Jesus Vallejo - 14

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sam Gareth Bale ima godišnju bruto platu od 30 miliona eura, a nije daleko ni Hazard, pa to najbolje svjedoči koliko će eventualnim odlascima spomenutih zvijezda Real osigurati novca za neka velika pojačanja, a prvi u redu je PSG-ov Kylian Mbappe.

Real će očajnički htjeti da se riješi mnogih sa liste kako bi se oslobodio budžet za plate, a Mbappe je samo jedan u nizu velikih igrača koji se očekuju u Madridu prije početka sezone 2022/23.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azz33333
A ni jedan od ovih sem diaza nije igrao sinoc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi