Real Madrid ostao bez Karima Benzeme

Slomio prst na desnoj ruci

Real Madrid ostao bez Karima Benzeme

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su uz dosta muke pobijedili u gostima ekipu Betisa sa 2:1 u okviru 19. kola španske La Lige.

I sinoć se vidjelo da je kraljevski klub u krizi, a samo zahvaljujući individualnoj kvaliteti Danija Ceballosa na kraju su gosti pobijedili sa 2:1. Real je u prvom poluvremenu poveo sa 1:0 golom Luke Modrića, no Betis je uspio u nastavku da poravna na 1:1.

Kada se činilo da će ovo biti još jedan kiks Real Madrida na kraju je na scenu stupio Ceballos koji je sjajnim udarcem iz slobodnjaka donio pobjedu Realu protiv svog dojučerašnjeg kluba. Ipak, Santiago Solari na kraju meča nije mogao biti zadovoljan jer je ostao bez još jednog igrača.

Naime, utakmicu zbog povrede napustio je Karim Benzema koji je odigrao samo prvo poluvrijeme. Iz Reala su potvrdili da se radi o povredi ruke i da još uvijek nije poznato koliko će francuski napadač izbivati s terena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nakon testova koje smo uradili što se tiče Benzeme zaključeno je da je došlo do loma malog prsta na desnoj ruci. Više o svemu bit će poznato u narednim danima", poručili su iz Reala.

Kraljevi ove sezone zaista nemaju sreće s povrijeđenim igračima, a Benzema je proširio listu fudbalera na koje Solari ne može računati. Van terena uz njega su još Bale, Llorente, Kroos i Courtois.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi