Trojica otpisanih u Realu
Foto - EPA

Velike zvijezde pred odlaskom

Trojica otpisanih u Realu

Midhat Šljivak

Madridski Real otpisao je trojicu fudbalera za narednu sezonu, a među njima je i Eden Hazard.

Španski novinar Jose Felix Diaz saopštio je kako u budućim planovima kluba iz Madrida nisu Eden Hazard, Marcelo i Isco i da će ih se klub pokušati riješiti ovog ljeta.

To neće biti lako. Svi oni imaju ugovore sa jako dobrim primanjima, ali će klub učiniti sve da ih se riješi u ljetnom prijelaznom roku.

Posebno razočarenje svih u Madridu je Eden Hazard. U dvije sezone 100 miliona eura plaćeni Belgijanac nije pokazao ništa i više vremena je proveo van terena zbog povreda.

Klub će prije svega pokušati njega da se riješi. Plata od 460.000 eura sedmično je ogromna za nekoga ko ne doprinosi klubu i koji je zabio samo četiri gola u 40 odigranih utakmica u dvije sezone.

Sa druge strane o odlasku Marcela i Isca se priča već nekoliko sezona. Oni su međutim uvijek ostajali u klubu, no sad bi konačno mogli otići.

Obojica imaju ugovore do ljeta 2022. godine i bit će zanimljivo vidjeti hoće li rukovodstvo kraljevskog kluba uspjeti da ih proda ili da dogovori raskid saradnje.

Marcelo (33) je apsolutna legenda kluba. U Madridu je još od 2007. godine i sa Kraljevima je osvojio sve što je mogao. Iskusni Brazilac je za Real odigrao 526 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isco je u klubu od 2013. godine. Stigao je iz Malage, ali iako je u klubu već osam godina, nikada nije imao ulogu prave zvijezde kako se to očekivalo.

Međutim, koristio je dobro svoje vrijeme na terenu. Zabio je 51 gol u 334 utakmice i kao i većina trenutnog kadra, osvojio je brojne trofeje sa madridskim velikanom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
De ba ostavite se pisanja o Realu ,pojma nemate + navijate za Barcelonu i Šljivak i Čaušević , pre-ofirate se ..
0 2
Mostarac1602
Isco treba da ostane,samo mu treba pruziti sansu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi