Na listi otpisanih: Već se zna na koga Real Madrid neće računati naredne sezone

Promjene u igračkom kadru

Na listi otpisanih: Već se zna na koga Real Madrid neće računati naredne sezone

Endin Čaušević

Zinedine Zidane u ponedjeljak bi trebao saopštiti odluku da li će i naredne sezone biti na klupi Real Madrida.

Zidane je prije nekoliko sedmica najavio da će ovo biti njegova posljednja sezona na klupi kraljevskog kluba i da će vjerovatno potražiti neki drugi izazov.

Već neko vrijeme u španskim medijima se špekuliše ko bi mogao preuzeti kormilo Kraljeva, a prema posljednjim informacijama prva želja Florentina Pereza je Massimiliano Allegri.

Očekuje se da će sve biti poznato do kraja narednog mjeseca, te da će se Allegri nakon dvije godina vratiti trenerskom poslu.

Međutim, jasno je da Allegri na ljeto neće imati toliko novca na raspolaganju za transfere kao što je to bio slučaj u Real Madridu prethodnih godina.

Zbog pandemije koronavirusa, ali i renoviranja Santiago Bernabeua situacija u kraljevskom klubu nije baš najbolja. Međutim, to sigurno neće spriječiti Pereza da dovede ovog ljeta barem jedno zvučno pojačanje.

Oglasi

Trenutno je jedino poznato da će ovog ljeta stići David Alaba kao slobodan igrač jer mu ističe ugovor u Bayernu.

Prva želja Reala je Kylian Mbappe i čini se da će Perez se resurse usmjeriti ka dovođenju napadača PSG-a. S Realom se povezivao i Erling Haaland, ali je teško očekivati da će ga uspjeti dovesti.

Također, očekuje se da neko od iskusnijih igrača napusti klub, a kako stvari stoje to će biti Sergio Ramos, Marcelo i najvjerovatnije Luka Modrić iako on želi završiti karijeru u Realu.

Pored ovog trojca na transfer listi će biti Isco, Eden Hazard, Marco Asensio i Raphael Varane. Ranije su otpisali Gareth Bale, Luka Jović i Dani Ceballos koji se vraćaju s posudbi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Realu se nadaju da će od prodaje nekih od ovih igrača zaraditi dovoljno novca da dovedu Mbappea jer ni francuski napadač ne krije da mu je želja da jednog dana zaigra u Realu.

Kraljevi žele dovesti pojačanja i u defanzivi, ali o tome koga će pokušati dovesti znat će se nakon što Allegri preuzme ekipu i otkrije svoje želje oko potencijalnih pojačanja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ramos je slobodan igrac na kraju sezone, gratis ide u Psg...Asensio na listi, pa ko ce im igrati, Vicinius sam, ha ha. Benzema, ne mogu sve prodati.
2 0
amex
Odlicno.. svi gore nabrojani trebaju se prodat.. hvala im za sve al bolje je za klub
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi