Spušten nos Arde Gulera - Saopštene su mu vijesti zbog kojih u narednim mjesecima neće spavati mirno
Turčinu nema spasa u Realu i mora ići ako želi igrati (AP Photo/Bernat Armangue)

Turčin nema drugog izbora

Spušten nos Arde Gulera - Saopštene su mu vijesti zbog kojih u narednim mjesecima neće spavati mirno

Midhat Šljivak

Arda Guler (18) nije u planovima Carla Ancelottija za narednu sezonu. Kako saznaje Relevo, Kraljevi mladog turskog reprezentativca žele poslati na posudbu i to je trenutno izuzetno ozbiljna opcija.

Real Madrid je s tržišta mladih igrača 'pokupio' ogroman broj vrhunskih fudbalera. Među njima je i Arda Guler kojeg su uspjeli oteti najvećem rivalu Barceloni, no mladi Turčin za sada nema previše šanse da se dokaže.

Povrede su ga od terena odvojile u većem dijelu sezone. Ipak, iako je sada spreman Carlo Ancelotti ga ne koristi previše, a Italijan je to objasnio riječima:

"Razumijem pritisak pod kojim se nalazi. Čitava Turska stoji iza njega i svi ga žele vidjeti u dresu Real Madrida. Ipak, ovom dečku je samo 18 godina i njegovo vrijeme tek dolazi", poručio je Ancelotti.

Italijan je, navodi Relevo, spreman da u narednoj sezoni turskog fudbalera pošalje na posudbu. Pokušat će mu naći tim u kojem će igrati standardno i vidjet ćemo gdje će na kraju završiti. O ovoj opciji s njim se već razgovara i čini se kako neće imati izbora nego da prihvati odluku kluba.

Oglasi

Neće sigurno 18-godišnjaku biti drago što će morati na posudbu. On je došao u Real kao zvijezda u najavi i spreman za velike stvari, najavljivan je kao nasljednik Luke Modrića, no za sada nije dobio šansu da pokaže šta zna.

Debi u Kupu kralja je odradio dosta dobro. Imao je nekoliko vrhunskih poteza, a nedavno je protiv Girone uspio iznuditi penal. Ukupno je ove sezone nastupio u četiri utakmice i odigrao je ukupno 89 minuta.

Teško da će se stvari promijeniti i u narednoj sezoni. Real je prepun velikih zvijezda, dolaze i nove, pa će Arda Guler sreću vjerovatno potražiti u nekom drugom klubu.

Luka Modrić napušta Real Madrid, broj 10 ide zvijezdi

Arda Guler je najavljivan kao nova desetka Reala po odlasku Luke Modrića, no to se po svemu sudeći neće desiti.

Oglasi

Legendarni Hrvat vjerovatno napušta klub na kraju sezone. Čeka se zvanična objava kluba koja će doći neposredno pred sami finiš prvenstva kako bi mu se navijači znali odužiti na pravi način, no dres s brojem 10 neće biti u rukama Gulera.

Kylian Mbappe vrlo izvjesno stiže u klub. Njemu će pripasti dres s brojem 10, a Guler će možda i nositi taj broj, no negdje na posudbi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Možda je odlazak na posudbu trenutno i najbolja opcija za mladog turskog fudbalera. Konkurencija u kraljevskom klubu bit će paklena i teško da će dobiti minute i naredne sezone.

Previše je poletio mladi fudbaler i doživio je bolan pad kao i mnogi drugi koji su jako mladi došli u velike klubove.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TurgutBayraktar
Pogresan klub uzeo a Barca je njegov stil plus zahebao ih je na kraju a vala su ga i prodali za bakşiş takav talenat Nadam se poslije povreda da igra dobro i nadje drugi klub
3 0
trzac
E jest se zaletio za parama. U Barceloni bi vec igrao, ovako ce se potucati po posudbama ko nekad Odegard.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi