Real Madrid pronašao zamjenu za Courtoisa - Dolazi s drugog kontinenta
Real Madrid dovodi golmana iz Urugvaja.

Pronašli ga u Urugvaju

Real Madrid pronašao zamjenu za Courtoisa - Dolazi s drugog kontinenta

Eldar Ganibegović

Real Madrid ima dosta problema s povredama ove sezone. Dva golmana su povrijeđena, brani treći, a Kraljevi žele da dovedu i četvrtog.

Belgijski golman Thibaut Courtois je na startu sezone pokidao ligamente i Real Madrid je morao brzo reagovati, te pronašao rješenje u Engleskoj.

Čelnici Kraljevskog kluba odlučili su da dovedu Kepu Arrizabalagu iz Chelseaja, no i on se povrijedio nakon samo 13 odigranih utakmica.

Pozicija startnog golmana pripala je Ukrajincu Andriyju Luninu koji je branio na devet mečeva.

Iako su dva golmana povrijeđena i treći brani solidno, čini se da čelnici Real Madrida žele dovesti još jednog golmana u svoje redove.

Real Madrid pronašao golmana u Urugvaju

Prema španskom AS-u, Real Madrid prati Randala Rodrigeza, 20-godišnjeg golmana Penarila.

Oglasi

Iznad spoenuti izvor piše da čelni ljudi Los Blancosa traže perspektivnog golmana, koji će nakon mogućeg odlaska Thibauta Courtoisa postati starter na golu tima iz glavnog grada Španije.

Dijete Penarilove akademije, Rodriguez je početkom kalendarske 2023. godine promovisan u seniorski tim ovog tima.

Od tada je urugvajski golman nastupio u tri zvanične utakmice i primio tri pogotka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim pozicije golmana, deficitarna je u Realu i stoperska pozicija. Na tome čelnici Real Madrida također rade, a već u januaru bi moglo doći veliko ime. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi