Nezapamćena izdaja: Barcelona i La Massija su mu dali sve, a on je uradio najgoru moguću stvar

Prešao u Real Madrid

Nezapamćena izdaja: Barcelona i La Massija su mu dali sve, a on je uradio najgoru moguću stvar

Eldar Ganibegović

U Barceloni su u nevjerici primili vijest kako je Iker Bravo postao novi član Real Madrida.

Trenutno pod ugovorom s Bayer Leverkusenom, mladi napadač stigao je na posudbu u Real Madrid gdje će nastupati za rezervni tim, Real Madrid Castilla.

Velikom izdajom smatraju ovaj potez mladog fudbalera u Barceloni, s obzirom na to da je ovaj tinejdžer izdanak La Massije, nadaleko poznate Barcelonine škole.

Iker Bravo (17) proveo je više od desetljeća u Barceloninoj slavnoj akademiji La Massia prije nego što je prošle godine potpisao za Leverkusen.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CdnuIL6suk0/[/instagram]

Bundesligaš je u ponedjeljak potvrdio dogovor s Real Madridom koji, prema pisanju inostranih medija, uključuje opciju trajnog transfera Ikera Brava u ekipu iz glavnog grada Španije, na kraju sezone, za iznos od šest miliona eura. 

Iker Bravo će ove sezone igrati u rezervnoj momčadi madridskog kluba Real Madrid Castilla, pod vodstvom bivšeg napadača Raula Gonzaleza.

U svojoj prvoj i jedinoj sezoni u Njemačkoj, Iker Bravo je upisao 17 nastupa za Bayer Leverkusen U17 i U19 momčadi, zabio je 10 puta i dodao četiri asistencije.

Mladi španski napadač upisao je i dva nastupa za Bayerovu prvu momčad. U Bundesligi je upisao 11 minuta u utakmici protiv Herthe, te u njemačkom kupu, 13 minuta protiv Karlsruhera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Korak unazad u karijeri,sigurno
1 8
denimen9
La Masia, znači tehnički potkovan, sada još Raula 2 godine da sluša, i opet rušenje rekorda. Klasika
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi